Protest tegen internetsatellieten SpaceX & Oproep om open brief aan Elon Musk mede te ondertekenen – StralingsBewust.info

protest-tegen-internetsatellieten-spacex-&-oproep-om-open-brief-aan-elon-musk-mede-te-ondertekenen-–-stralingsbewust.info

08-03-21 10:04:00,

Eind februari kwam in het nieuws dat het commerciële ruimtevaartbedrijf SpaceX van plan is om in de tweede helft van 2021 te gaan starten met een beperkte testfase van internetsatellietdiensten. Ze hebben inmiddels zo’n 1140 satellieten in een baan om de aarde gebracht. De Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC gaf hen sinds 2018 toestemming voor het lanceren van in totaal 4400 satellieten. SpaceX heeft nu toestemming gevraagd om dat aantal te verhogen naar 42.000 satellieten.

Dit zijn zorgwekkende ontwikkelingen. Onze hele aarde wordt steeds meer omgeven door satellieten die (de ionosfeer van) de aarde beïnvloeden, zonder dat we weten wat de gevolgen hiervan zijn voor de gezondheid van mensen, dieren, natuur en klimaat, oftewel al het leven op aarde. Het is heel vreemd dat de Amerikaanse FCC hierover beslissingen neemt, terwijl de gehele wereld wordt beïnvloed door hun besluiten. En waarom wordt de exploitatie van de ruimte overgelaten aan commerciële bedrijven, die vooral winst nastreven? Zie ook onze eerdere berichtgeving.

Protestbijeenkomst bij SpaceX tegen internetsatellieten

De organisatie Stop 5G International organiseert op 19 maart een protest­bijeenkomst bij het hoofdkantoor van SpaceX in Californië om de 5G-satellieten en -technologie onmiddellijk stop te zetten, totdat bewezen is dat het veilig is. En in de tussentijd roepen ze op tot veiligere en verstandiger technologie-opties.

SpaceX en andere bedrijven zijn satellieten aan het opstellen om via 5G draadloos internet naar elke hoek van de wereld te brengen, waardoor de hele planeet bedekt wordt met draadloze straling met mogelijk zeer ernstige gevolgen voor al het leven. In aansluiting op de Protestactie op 19 maart bij SpaceX vindt op 20 maart de wereldwijde protestdag tegen 5G plaats.

Oproep mede ondertekenen Open brief aan Elon Musk

In een Open brief aan Elon Musk & SpaceX wordt gevraagd om te stoppen met het satellietprogramma. Daarnaast worden er een aantal gevolgen benoemd van het opvullen van de hemel met tienduizenden satellieten. Onderstaand kun je de brief lezen (vertaald via DeepL). Stop 5G International verzamelt de handtekeningen van alle personen en organisaties die zich ook zorgen maken over de gevolgen van de massale inzet van internetsatellieten. Klik hier als je de Open brief mede wilt ondertekenen.

Open brief aan Elon Musk & SpaceX

“Beste Elon Musk,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: