Niet artsen, maar Big Tech-bedrijven gaan over jouw gezondheid

niet-artsen,-maar-big-tech-bedrijven-gaan-over-jouw-gezondheid

09-03-21 11:16:00,

Homepagina » Binnenland » Niet artsen, maar Big Tech-bedrijven gaan over jouw gezondheid

Foto: Unsplash / Twitter/Thierry Baudet

in Binnenland
9 maart 2021 12:00

Ik ga me absoluut niet laten ‘vaccineren’ tegen corona, schreef FVD-leider Thierry Baudet zondag op Twitter. Hij wees erop dat vorig jaar slechts 151 70-minners stierven aan corona en dat het risico van het virus voor hem dus volstrekt verwaarloosbaar is.

Wat oud-president Trump eerder overkwam, overkomt nu Thierry Baudet. Big Tech besloot in te grijpen en bestempelde de tweet als ‘misleidend’. Volgens Twitter zijn coronavaccins ‘voor de meeste mensen veilig’. De tweet kan niet meer worden gedeeld.

Als je op de boodschap klikt, krijg je meer informatie over coronavaccins. Zo beweert Twitter dat uit onderzoek blijkt dat de vaccins veilig zijn voor ouderen en dat ze bijwerkingen kunnen hebben, maar dat die niet gevaarlijk zijn.

Buitenlandse inmenging

“Als dit geen buitenlandse inmenging in de Nederlandse democratie is, wat dan wel?” reageert de partij op de ingreep. “Amerikaans Big Tech-bedrijf censureert Nederlandse partijleider een week voor de verkiezingen.”

Baudet verwijst naar een rapport van het RIVM waaruit blijkt dat er wel degelijk 151 70-minners aan corona stierven, dus zonder onderliggende aandoeningen. De vraag is dus wat er misleidend is aan de tweet.

Volgens twitter is deze informatie uit het RIVM-rapport van afgelopen week dus “nepnieuws”. Er stierven bijna 1.500 mensen

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: