Media in 2020: pollen verjagen corona. Media in 2021: meer corona door pollen

media-in-2020:-pollen-verjagen-corona.-media-in-2021:-meer-corona-door-pollen

10-03-21 11:51:00,

Homepagina » Binnenland » Media in 2020: pollen verjagen corona. Media in 2021: meer corona door pollen

in Binnenland
10 maart 2021 10:45

Er valt vaak geen touw vast te knopen aan de berichten in de media over corona. Ze spreken elkaar geregeld tegen. Zo verscheen er gisteren een bericht over pollen in de media. Het aantal mensen dat besmet raakt met corona zou eind deze maand oplopen omdat dan de hoeveelheid pollen in de lucht toeneemt.

Wereldwijd onderzoek heeft aangetoond dat er een direct verband is tussen de pollenconcentratie en de coronabesmettingen, aldus de Nederlandse pers. Onderzoeker Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit liet weten dat de besmettingscijfers in zuidelijke landen als Italië en Griekenland, waar hoge pollenconcentraties eerder ontstaan, al oplopen. Vorig jaar zag je corona ook vanuit het zuiden opkomen, aldus Van Vliet.

Verjagen

Door de pollen is je weerstand tegen virussen mogelijk minder, klinkt het. In mei 2020 schreven de media dat pollen het coronavirus juist verjagen. Een studie van het Erasmus MC en Jeroen Bosch Ziekenhuis laat zien dat corona net als bij andere griepachtige virussen onderduikt met het hooikoortsseizoen. Het zou betekenen dat hooikoortspatiënten beter bestand zijn tegen corona.

“Hooikoortspatiënten maken zich nu zorgen dat ze door irritatie van de luchtwegen extra gevoelig zijn voor het coronavirus. Nu blijkt op basis van deze studie dat ze waarschijnlijk eerder voordeel hebben van hun allergie.”

4.8
23
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
corona hooikoorts Italië media pollen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews. » Lees verder

%d bloggers liken dit: