Wat deed deze mysterieuze DHL vlucht boven Tsjechië?

wat-deed-deze-mysterieuze-dhl-vlucht-boven-tsjechie?

10-03-21 11:42:00,

Britse variant, Tsjechië, DHL, Boeing 757Er doet een vreemd verhaal de ronde in Tsjechië over een Brits vliegtuig dat hoog in de lucht boven een stad cirkelt. 

En dat precies rond het moment dat in die bewuste stad plots de helft van de besmettingen de beruchte Britse variant is.

We kregen het volgende verhaal opgestuurd van een lezer  (dank!) en het gaat over een situatie die de gemoederen in Tsjechië nogal bezighoudt.

Enkele dagen geleden was er een vrachtvliegtuig van DHL dat vertrok vanaf de Duitse stad Leipzig naar de Tsjechische stad Brno. Een doodgewone routinevlucht zoals deze vaker wordt uitgevoerd met in dit geval een in Groot-Brittannië geregistreerde Boeing 757.

dhl vliegtuig brno

Het vliegtuig komt op een gegeven moment aan bij Brno, maar zet niet de landing in voor het vliegveld zoals was te verwachten. Het blijft op een hoogte van ruim 11 kilometer in een zogenaamd holding patroon net ten zuiden van de stad, op nog steeds ruim 11 kilometer hoogte.

dhl vliegtuig brno

Nadat het vier keer dit patroon heeft gevlogen begint het vliegtuig nog steeds niet aan de daling, maar keert op zijn schreden terug naar Leipzig.

dhl vliegtuig brno

Vliegtuigspotters melden dit voorval bij de lokale media die dit publiceren en daar gelijktijdig heel veel vraagtekens bij zetten.

Waarom landde dit vliegtuig niet in Brno? Waarom bleef het op grote hoogte in een holding patroon vliegen, terwijl als dit normaal gebeurt vliegtuigen dit doen op een veel lagere hoogte?

En waarom vloog het terug naar Leipzig en week het niet uit naar een ander veld in de buurt als er een probleem geweest zou zijn op Brno?

Maar, wat echt de rumoermachine in werking zette was het feit dat bekend werd gemaakt dat Tsjechië één van de hoogste covid-19 besmettingen heeft en dat van de besmettingen in Brno meer dan de helft de Britse variant blijkt te zijn.

De grote vraag die veel mensen in Tsjechië dan ook hebben is of dat vliegtuig misschien een rol speelde in het verspreiden van de Britse variant boven Brno.

Later komt er een verklaring van DHL die zegt dat het vliegtuig niet kon landen in Brno vanwege de mist en dat het daardoor terugkeerde naar Leipzig.

Waarop de Tsjechische media dan komen met de vraag of de piloten van tevoren niet even hadden kunnen bellen naar Brno om te vragen hoe het stond met de weersgesteldheid.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: