Covid19-vaccin sterfgevallen worden niet gedekt door levensverzekering omdat vaccinaties “experimentele medische interventie” zijn – Frontnieuws

covid19-vaccin-sterfgevallen-worden-niet-gedekt-door-levensverzekering-omdat-vaccinaties-“experimentele-medische-interventie”-zijn-–-frontnieuws

11-03-21 10:52:00, © Puddin Tain (CC BY-SA 2.0)
Voordat u zich haast om u te laten vaccineren tegen het Coronavirus, kunt u het beste eerst contact opnemen met uw levensverzekeringsmaatschappij om te zien of uw dekking nog steeds geldig is na de prik.

Er zijn berichten dat een injectie met het het experimentele Covid-19 serum de dekking van mensen kan doen vervallen zonder dat zij daarvan op de hoogte zijn. Dit komt door het twijfelachtige karakter van de gentherapie vaccinatie.

Zelfs het ondergaan van een COVID-test kan betekenen dat u niet langer in aanmerking komt voor verzekering. U moet zorgvuldig onderzoek doen, contact opnemen met uw verzekeraars, voordat u zich laat vaccineren of testen.

A joint statement from BMA and Association for British Insurers and guidance on reviewing your arrangements for life insurance and income protection during the pandemic. COVID-19: your life insurance

U zou tussen de regels door het volgende van ABI kunnen lezen.

Kan ik nog steeds een levensverzekering kopen?

Veel verzekeraars accepteren nog steeds levensverzekeringsaanvragen en sommige hebben nu een vraag over het Coronavirus opgenomen (zie hieronder voor verwachte vragen). Sommige verzekeraars stellen aanvragen uit als u momenteel positief test op het Coronavirus en medisch bewijs moet overleggen, maar dit betekent niet dat u in de toekomst niet opnieuw een aanvraag kunt indienen.

Welke vragen over Coronavirus kan ik verwachten bij het aanvragen van een levensverzekering?

Levensverzekeringsmaatschappijen hebben specifieke vragen ontwikkeld om het risico rond Coronavirus bij nieuwe aanvragen te beoordelen. Dit is om ervoor te zorgen dat ze een volledig beeld hebben wanneer ze uw gezondheid en medische omstandigheden beoordelen.

Coronavirus-vragen kunnen onder meer zijn:

Bent u positief getest op Coronavirus?
Bent u momenteel in zelfquarantaine?
Hebt u symptomen van het Coronavirus gehad?
Bent u in direct contact geweest met iemand bij wie een Coronavirus is vastgesteld of van wie dat wordt vermoed?

Degenen die ja antwoorden op sommige of al deze vragen en die ook diabetes, astma, auto-immuunziekte, hartziekte, of een andere “hoog risico” aandoening hebben,kunnen  hun beslissing worden uitgesteld tot ze hersteld ze. De beslissingen kunnen per verzekeraar verschillen.

Uiteraard is het nemen van het vaccin een aparte kwestie die ze niet vermelden,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: