De Jonge over vaccinatiepaspoort: ‘Wij dringen helemaal niets op!’

de-jonge-over-vaccinatiepaspoort:-‘wij-dringen-helemaal-niets-op!’

11-03-21 03:14:00,

Homepagina » Mens en Dier » De Jonge over vaccinatiepaspoort: ‘Wij dringen helemaal niets op!’

Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Mens en Dier
11 maart 2021 14:30

Kamerlid Wybren van Haga (FVD) wees er woensdag tijdens het coronadebat op dat mensen na vaccinatie nog steeds besmettelijk kunnen zijn. Hij vroeg demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid waarom je jongeren zou vaccineren en een vaccinatiepaspoort zou opdringen als je weet dat ze nog steeds besmettelijk zijn.

“Dat geeft zelfs een heel vals gevoel van veiligheid, want dan kun je bij een festival lekker naar binnen met je vaccinatiepaspoortje, terwijl je besmettelijk bent,” zei Van Haga.

De Jonge reageerde geagiteerd: “U zegt dat het vaccinatiepaspoort de mensen opgedrongen wordt. De manier waarop u daarover spreekt, is precies één van de dingen waar ik me zorgen over maak. Wij dringen helemaal niets op. Niemand hoeft van ons naar een festival. Helemaal niemand! Niemand hoeft van ons naar een niet-essentiële voorziening.”

Heel hilarisch

Daarom gebruiken we überhaupt het testen – als testpaspoort – of een vaccinatiebewijs slechts voor niet-essentiële voorzieningen. Men heeft altijd een alternatief. Ik noem bijvoorbeeld een immuniteitsbewijs of een testbewijs. Wij zullen mensen nooit verplichten om zich te vaccineren. Wij willen ook niet dat mensen zich verplicht voelen om te bewijzen dat ze gevaccineerd zijn, aldus De Jonge.

“Dit is natuurlijk heel hilarisch. ‘We verplichten u niet om naar een festival te gaan’. Nee, u bepaalt blijkbaar wat essentieel is voor bepaalde mensen. En dan dwingt u ze indirect toch om zo’n paspoort te hebben, dan dwingt u ze toch om een vaccinatie te nemen,” zei Van Haga.

Dit bedoel ik dus. Deze cognitieve illusie middels taalgebruik vond ik ook in memorie van toelichting bij de wet testbewijzen. Je hoeft van Hugo niet naar festival! Vrijheid gaan ze niet afdwingen, kom nou. pic.twitter.com/t09nvXRqB3

— Sietske Bergsma (@SBergsma) March 10, 2021

4.9
31
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: