EU-Database: tot dusver 1724 gerapporteerde sterfgevallen na vaccinaties – Frontnieuws

eu-database:-tot-dusver-1724-gerapporteerde-sterfgevallen-na-vaccinaties-–-frontnieuws

11-03-21 04:05:00,

De Coronavaccins die momenteel door BioNTech/Pfizer, Moderna en AstraZeneca worden gebruikt, veroorzaken aanzienlijk meer bijwerkingen en sterfgevallen dan enig ander vaccin ooit heeft veroorzaakt. Er zijn ook nog nooit vaccins geweest die zo onbeproefd waren en in zo’n korte tijd in zulke grote hoeveelheden op de markt zijn gebracht. Bovendien is de gebruikte technologie volledig nieuw en nog nooit bij mensen gebruikt.

Volgens gegevens van de Europese Unie waren er op 26 februari 2021 in totaal 29,2 miljoen doses gevaccineerd in de EU-lidstaten.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft een databank opgezet waarin alle gemelde gevallen van bijwerkingen worden opgenomen. Zij kunnen hier worden opgevraagd. Op 6 maart 2021 zijn in totaal 114.870 gevallen van bijwerkingen gemeld. Daarvan worden er ongeveer 40.000 als ernstig omschreven. En dat voor een vaccin tegen een ziekte die hooguit 0,05% van de mensen onder de 70 treft – en alleen mensen met reeds bestaande aandoeningen.

Daarvan werden 1.724 sterfgevallen in de databank geregistreerd als veroorzaakt door vaccinatie. Terwijl volgens enquêtes in het VK waarschijnlijk niet meer dan 20% van de gevallen van bijwerkingen wordt gemeld. Er is ook veel bewijs uit Oostenrijk dat lang niet alle gevallen worden geregistreerd, en al helemaal niet de sterfgevallen.

De databank bevat ook informatie over afzonderlijke vaccins. Het preparaat van BioNTech/Pfizer is het langst vrijgegeven en in gebruik, en heeft daarom tot op heden ook de meeste gevallen en sterfgevallen geregistreerd.

• 89.239 gemelde gevallen van bijwerkingen
• 2020 13 sterfgevallen
• 2021 1118 sterfgevallen

Het volgende vaccin dat werd vrijgegeven was dat van Moderna. Hier zien we dat het aantal gemelde gevallen waarschijnlijk niet volledig is gezien het hoge aantal sterfgevallen.

• 4.459 gemelde gevallen van bijwerkingen
• 388 sterfgevallen

En dan hebben we het vaccin van AstraZeneca, dat als laatste beschikbaar kwam.

• 21.172 gemelde gevallen van bijwerkingen
• 205 sterfgevallen

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Allemaal slechts “samenzweringstheorieën”? EU werkt al vanaf 2019 aan EU-vaccinatiepaspoort

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: