Gommers (nee, IC-capaciteit niet vergroten) ‘gefrustreerd’ dat IC-capaciteit niet vergroot is

gommers-(nee,-ic-capaciteit-niet-vergroten)-‘gefrustreerd’-dat-ic-capaciteit-niet-vergroot-is

11-03-21 03:22:00,

Homepagina » Mens en Dier » Gommers (nee, IC-capaciteit niet vergroten) ‘gefrustreerd’ dat IC-capaciteit niet vergroot is

Foto: Diederik Gommers (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Mens en Dier
11 maart 2021 16:00

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, is teleurgesteld dat het niet is gelukt om de IC-capaciteit in Nederland structureel te vergroten. In de podcast Virusfeiten zei hij: “Het is heel frustrerend. We zijn een jaar verder en er is geen bed extra geregeld.”

Volgens de IC-baas is er onvoldoende personeel. “Het opleiden van een verpleegkundige tot IC-verpleegkundige duurt 18 maanden. Maar ondertussen gaan er ook mensen met pensioen of stoppen met werken. De uitstroom is op dit moment net zo groot als de instroom,” zei hij.

De uitspraken van Gommers zijn opmerkelijk te noemen. Begin oktober vorig jaar kreeg hij namelijk de vraag of de IC-capaciteit drastisch vergroot moet worden. Toen antwoordde hij: “Nee, want er is niks zo erg dat als wij straks IC-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er geen patiënten zijn. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol.”

Niks te doen

“Nu hebben we prachtig werk, dat hebben we aan heel Nederland mogen laten zien. We hebben ook echt heel mooi werk, maar het is alleen maar mooi – in ons geval – als er patiënten liggen. Niet als we niks te doen hebben,” aldus Gommers.

In die periode schreven de media dat de coronacijfers fors stegen. Er werden zelfs patiënten naar Duitsland gebracht omdat de IC’s overvol zouden liggen.

5
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
corona Duitsland Gommers IC Nederland

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: