‘We gaan met het coronapaspoort een glibberig pad op’

‘we-gaan-met-het-coronapaspoort-een-glibberig-pad-op’

11-03-21 10:11:00,

Foto: Unsplash

in Binnenland
11 maart 2021 06:00

SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij uitte woensdag tijdens het coronadebat zijn zorgen over het coronapaspoort. “Volgens het kabinet spelen testbewijzen en vaccinatiebewijzen gezamenlijk een belangrijke rol in de wens om de samenleving op verantwoorde wijze weer te heropenen. Die wens delen we natuurlijk allemaal, maar wat betekent dit nu precies?” vroeg Van der Staaij. “Wat zijn de implicaties van zo’n coronapaspoort?”

Naar ons gevoel gaan we daarmee een glibberig pad op, zei het Kamerlid. “Het gaat om een tijdelijke maatregel, zo geeft het kabinet aan, maar hoe tijdelijk is tijdelijk? De avondklok was tijdelijk en lag boven op de stapel van af te schaffen maatregelen, maar als ik nu kijk naar het gemak waarmee de verlenging wordt verdedigd, dan biedt dat weinig vertrouwen.”

Van der Staaij zit met veel vragen: “Hoe is nu dan wel gewaarborgd dat iets maar tijdelijk gebruikt kan worden? En kan zo’n coronapaspoort niet een eigen leven gaan leiden?”

Raad van Europa: er mag geen sprake zijn van vaccinatiedrang of -dwang

“Ik vraag me af of we wel willen leven in een wereld waarin de vrije toegang tot de samenleving wordt verbonden aan de voorwaarde dat je met een app moet aantonen dat je negatief getest bent of gevaccineerd,” zei Van der Staaij. “Wanneer is zoiets precies proportioneel? Hoe verhoudt zich dat met Kamerafspraken en resoluties van de Raad van Europa dat er absoluut geen sprake mag zijn van vaccinatiedrang of -dwang?”

Hij benadrukte dat het voor een goede gedachtewisseling over dit gevoelige onderwerp niet helpt als in de krant komt te staan dat minister De Jonge ‘nul begrip’ heeft voor mensen die besluiten om zich niet te laten vaccineren.

Alles wat @keesvdstaaij hier zegt. We gaan met dat coronapaspoort een glibberig pad op. #coronadebat #jekomttochbijdeSGPuit pic.twitter.com/Zm1wzUFEmF

— Marianne Zwagerman (@mariannezw) March 10, 2021

4.7
44
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: