Familie: 39-jarige moeder sterft na 2e dosis Moderna – Frontnieuws

familie:-39-jarige-moeder-sterft-na-2e-dosis-moderna-–-frontnieuws

12-03-21 01:31:00, Kassidi Kurill en haar 9-jarige dochter Emilia (Foto: privé)
Een 39-jarige gezonde alleenstaande moeder uit Utah, VS, overleed vier dagen na het nemen van een tweede dosis van het vaccin Moderna COVID-19 op 1 februari.

Volgens de lokale nieuwszender KUTV zegt haar familie dat Kassidi Kurill, die een chirurgisch technicus was voor plastische chirurgen, “meer energie had” dan de meeste mensen om haar heen en een gelukkig persoon was zonder bekende gezondheidsproblemen.

“Ik heb niet echt gehuild toen mijn vader stierf. Ik huil veel om haar”, vertelt haar vader, Alfred Hawley, een voormalig gevechtspiloot bij de luchtmacht, aan het nieuwsorgaan. “Zij was degene die beloofde om voor me te zorgen”.

“Ze was schijnbaar zo gezond als een paard. Ze had geen bekende onderliggende aandoeningen”, vertelt Hawley aan Fox News.

Hawley zei dat Kurill symptomen begon te vertonen nadat ze de injectie had gekregen, ze had pijn op de plaats van de prik, begon zich ziek te voelen en klaagde dat ze niet kon plassen ondanks het drinken van veel vocht. De volgende dag ging het iets beter, maar daarna verslechterde haar toestand; ze zei hoofdpijn te hebben, zich misselijk te voelen en nog steeds niet te kunnen plassen.

Op de ochtend van 4 februari werd Hawley wakker met de smeekbede van zijn dochter om hulp.

“Ze zei dat haar hart tekeer ging en dat ze het gevoel had dat ze naar de eerste hulp moest”, vertelt hij aan KUTV.

Hij bracht haar naar de eerste hulp, waar haar bloed werd onderzocht. Hawley zegt dat ze minder coherent werd en begon over te geven.

’s Avonds brachten ze haar naar een traumacentrum.

“Ze deden een bloedtest en kwamen meteen terug en zeiden dat ze erg, erg ziek was, en dat haar lever niet functioneerde”, zegt Hawley.

De doktoren probeerden haar te stabiliseren voor een transplantatie, maar haar toestand verslechterde tot het punt waarop ze de volgende ochtend niet meer kon praten.

“Ze probeerden haar op een punt te krijgen waar ze stabiel genoeg was voor een levertransplantatie. En ze konden haar gewoon niet stabiel krijgen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: