Het is niet links of rechts, maar erop of eronder! | Mieke Mosmuller

het-is-niet-links-of-rechts,-maar-erop-of-eronder!-|-mieke-mosmuller

12-03-21 01:33:00,

door

Mieke Mosmuller

12-03-2021

0 commentaren
Print!

In het huidige politieke landschap heb je als kiezer niet veel meer aan de klassieke kwalificatie links of rechts. Daar waar linkse partijen veelal sociaal georiënteerd waren en rechtse partijen meer zakelijk, worden partijen in de huidige coronacrisis meer onderscheiden door kwalificaties als coronakritisch of coronavolger. Zelfs als je een stem wilt geven aan een religieus georiënteerde partij lijkt het barmhartige, wat je van bijvoorbeeld een Christen verwachten mag, niet goed meer te vinden. Hoe stem je in deze tijd op liefde, verdraagzaamheid én de vrijheid? Bekijk video op YouTube

Mieke Mosmuller

U zou misschien kunnen denken dat deze videos enigszins politiek gekleurd zijn, maar dan vergist u zich. Ik heb mijn hele leven lang geen belangstelling voor politiek gehad en dat begon al toen ik nog op de middelbare school zat en de geschiedenisleraar het daar goed voor ons vond dat wij, er waren toen waarschijnlijk ook verkiezingen op handen, dat hij het goed voor ons vond dat wij bij verschillende politieke partijen brochures zouden bestellen en ons daarin zouden verdiepen en dan daaruit een conclusie voor onszelf zouden kunnen trekken wanneer we zouden gaan stemmen, waar we toen nog te jong voor waren. Ik heb dat natuurlijk gedaan en we hebben die brochure bestudeerd, bekeken, gelezen, op ons laten inwerken en voor mij was eigenlijk de conclusie dat politieke partijen in feite verzamelde meningen zijn, dus dat je in de verschillende partijen verschillende collecties van verschillende meningen vindt, en dat je eigenlijk, tenminste dat was in mijn geval zo, bij de ene partij die mening aantrekkelijk vindt, en die weer niet, en bij de andere partij die mening aantrekkelijk of juist vindt en een andere weer niet. Dus je zou het liefst hebben gezien dat je uit alle partijen een bloemstuk had kunnen maken waarbij je overal het schoonste eruit neemt en dat bij elkaar brengt, dan misschien weer tot een nieuwe partij, waarvan dan vervolgens natuurlijk anderen weer zeggen ja maar daar zitten meningen in die bevallen me en er zitten ook meningen in die bevallen me helemaal niet. Kortom, wat moet je met politiek. Verder is het zo dat ik in mijn werk en in mijn privé-leven altijd de behoefte heb gehad om het midden te zoeken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: