Waarom ik een “Covid Ontkenner” werd – Frontnieuws

waarom-ik-een-“covid-ontkenner”-werd-–-frontnieuws

12-03-21 08:11:00, © Jean-Pierre Dalbéra (CC BY 2.0)
Er zijn hier het voorbije jaar heel wat artikelen verschenen over Covid-19 en lockdowns. Sinds maart is het denken van velen van ons geëvolueerd, wat in de loop van de tijd in de artikelen tot uiting is gekomen.

In april en mei lag de nadruk op de wetenschap, de presentatie en interpretatie van de wetenschappelijke gegevens, het bewijs voor of tegen de maatregelen. Nu het bewijsmateriaal en de nieuwe gegevens aan het licht zijn gekomen en zijn geanalyseerd, is het gesprek meer verschoven naar de agenda’s en het grote geheel achter de lockdowns, schrijft auteur Kevin Smith.

Halverwege vorig jaar merkte ik hier een sterke toename van het aantal commentaren van lezers en dat is zo gebleven. Maar ik merkte onlangs, onder de streep, misschien een toevloed van meer nieuwe lezers, die ernstige twijfels uiten over het officiële verhaal. Ik denk dat meer en meer mensen opnieuw de fundamentele vragen beginnen te stellen en twijfelen aan het dagelijkse dieet van de mainstream propaganda.

Toch is het heel begrijpelijk dat zij vragen en bezwaren hebben tegen de zeer uiteenlopende verhalen hier.

Daarom dacht ik iets samen te stellen, waarin ik de belangrijkste tegenstrijdige verhalen uiteenzet, mijn reis uitleg en toelicht hoe ik gaandeweg de zich ontvouwende crisis ben gaan begrijpen.

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien niet goed afgestemd op het hoge niveau van Covid-19 begrip hier. Maar het kan ons allen helpen onze gedachten te ordenen en beter te structureren. Ik heb het zelfs als structuur gebruikt om het allemaal uitgebreid uit te leggen aan mijn oude moeder.

Gedurende vele maanden, toen ze naar het tv-nieuws keek, en naar Piers Morgan, bleef ze me vragen waarom ik elk Covid-19 verhaal op een bepaald punt in twijfel trok. Dus besloot ik uiteindelijk om mezelf te verlossen en haar met het hele verhaal op te zadelen en nam het stap voor stap in 15 minuten door.

Misschien gelooft ze me nog steeds niet helemaal, maar ze lijkt nu te begrijpen waar het vandaan kom, en dat is een begin.

In grote lijnen zijn er drie hoofdverhalen over Covid-19 en lockdown, zoals hieronder opgesomd, waarvan sommige elkaar overlappen en in de loop van de tijd enigszins zijn geëvolueerd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: