Tweede covid-coup? President Tanzania verdwijnt na kritiek op corona-aanpak

tweede-covid-coup?-president-tanzania-verdwijnt-na-kritiek-op-corona-aanpak

13-03-21 10:26:00,

Homepagina » Buitenland » Tweede covid-coup? President Tanzania verdwijnt na kritiek op corona-aanpak

in Buitenland
13 maart 2021 06:00

John Magufuli, de president van Tanzania, is verdwenen. Hij is al weken niet in het openbaar verschenen en mensen beginnen zich af te vragen of hem misschien iets is overkomen. De oppositie heeft meerdere keren geclaimd dat de president met corona is opgenomen in een ziekenhuis in Kenia of India, hoewel daar geen bewijs voor is. Premier Majaliwa zegt op zijn beurt dat de president ‘gezond en wel’ is.

Magufuli is een zogenaamde ‘corona-ontkenner’. Hij haalde eerder het nieuws toen hij een aantal monsters – geit, motorolie, papaja, kwartel en jackfruit – liet testen op corona. Toen vier daarvan positief bleken, verbood hij de testkits en stelde hij een onderzoek in.

De president heeft ook vraagtekens gezet bij de veiligheid en effectiviteit van de ‘coronavaccins’ en staat het gebruik ervan in Tanzania niet toe. In de westerse media wordt Magufuli weggezet als ‘ontkenner’ en ‘populist’.

Voorbeeld

Toen Magufuli in 2015 aan de macht kwam, sneed hij meteen in de overheidssalarissen. Het vrijgekomen geld investeerde hij in ziekenhuizen en aidsmedicijnen. Hij investeerde ook in een campagne tegen cholera. Sinds zijn aantreden is de levensverwachting in Tanzania elk jaar gestegen.

In het begin werd president Magufuli de hemel in geprezen door de westerse pers en door Soros gesteunde denktanks. Hij was een ‘voorbeeld’ voor andere Afrikaanse landen. Daar kwam verandering in nadat hij zich kritisch had uitgesproken over de corona-aanpak.

Toen hij in oktober 2020 werd herkozen, beschuldigden de westerse media hem van ‘stemonderdrukking’ en ‘verkiezingsfraude’. De Amerikaanse overheid legde sancties op aan Tanzania. Om het land in het coronagareel te krijgen.

Hetzelfde lot

Vorige maand schreef de krant The Guardian nog dat ‘het tijd is om de anti-vaxxer president van Tanzania te beteugelen’. Het artikel is ondergebracht bij de sectie ‘Global development’, die wordt gesponsord door de Bill & Melinda Gates Foundation.

Dus binnen twee weken nadat The Guardian een door Gates gesponsord artikel had gepubliceerd waarin gezegd wordt dat er actie moet worden ondernomen tegen president Magufuli, verdween hij, naar verluidt vanwege corona.

Ook de beruchte Council on Foreign Relations vindt dat Magufuli het veld moet ruimen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: