De grootste Covid-19 Vaccin sceptici? Beroepsbeoefenaren in de eerstelijnsgezondheidszorg – Frontnieuws

de-grootste-covid-19-vaccin-sceptici?-beroepsbeoefenaren-in-de-eerstelijnsgezondheidszorg-–-frontnieuws

14-03-21 08:09:00,

Wat weten frontlijn gezondheidswerkers en eerstehulpverleners over Covid-19 vaccins dat politici en hun volksgezondheidsadviseurs niet weten?

Volgens een analyse van Gallup in januari was 51 procent van de gezondheidswerkers en eerstehulpverleners die in december werden ondervraagd, niet overtuigd van de voordelen van het laten vaccineren, zelfs als het vaccin “gratis, beschikbaar, door de FDA goedgekeurd en voor 90 procent effectief” zou zijn.

Gallup vond deze resultaten vooral verontrustend omdat degenen met het hoogste risico op blootstelling aan Covid-19 – de professionals die nodig zijn om te voldoen aan de gezondheid, veiligheid en kritieke economische behoeften van Amerika en die door de National Academies of Engineering, Science and Medicine worden gedefinieerd als “Tier 1A workers” – het meest geneigd waren vaccinatie te weigeren (34 procent), bericht Epoch Times.

De gezondheidswerkers bleken net zo opstandig te zijn als Gallup’s onderzoek naar hun intenties verwachtte. In Californië weigerde meer dan de helft van de ziekenhuismedewerkers van het St. Elizabeth Community Hospital in Tehama County, naar schatting 50 procent van de eerstelijnsmedewerkers in Riverside County, en 20 tot 40 procent in L.A. County het vaccin, volgens een bericht in de Los Angeles Times.

In Georgia is volgens een schatting in de Atlanta Journal-Constitution slechts 30 procent van de werknemers in de gezondheidszorg ingeënt. In Ohio meldde gouverneur Mike DeWine dat 60 procent van de werknemers in verzorgingstehuizen het vaccin weigerde. In Texas meldde de Texas Tribune in februari dat thuiszorg- en verzorgingstehuizen hun cliënten misschien niet meer kunnen helpen omdat zoveel verzorgers weigeren zich te laten vaccineren. Uit een begin februari gepubliceerd CDC-onderzoek onder verpleeginrichtingen bleek dat minder dan 40 procent van het personeel ten minste één dosis van het Covid-19 vaccin had genomen.

Buiten de Verenigde Staten zijn de frontlijn gezondheidswerkers eveneens sceptisch. Op 2 maart meldde Reuters dat hoogstens de helft van het verplegend personeel in de medische sector in Zwitserland, slechts 30 procent van het personeel van de Duitse BeneVit Group, en ongeveer de helft van de gezondheidswerkers in Franse verzorgingstehuizen bereid waren zich te laten vaccineren.

PBS meldde op dezelfde dag dat sinds “India twee weken geleden is begonnen met het toedienen van de tweede dosis vaccin,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: