Hersenbloedingen bij drie jongeren in Noorwegen na AstraZeneca vaccinatie – Frontnieuws

hersenbloedingen-bij-drie-jongeren-in-noorwegen-na-astrazeneca-vaccinatie-–-frontnieuws

14-03-21 08:11:00,

In Noorwegen hebben drie jongeren bloedstolsels of hersenbloedingen gekregen nadat zij waren ingeënt met een vaccin van AstraZeneca. Of er een verband is met de vaccinatie wordt nu onderzocht.

Ondanks toenemende complicaties en tijdelijke vaccinatiestops in verschillende landen, is het links-liberale regime in Nederland nog steeds overtuigd  van de veiligheid van het AstraZeneca-vaccin.

Bijwerkingen nauwlettend in de gaten houden

De drie betrokkenen zijn allen werkzaam in de gezondheidssector. Zoiets is zeer zeldzaam, maar zeer ernstig, zegt Steinar Madsen van het Geneesmiddelenbureau tegen de Noorse omroep NRK. Er zijn ook verschillende gevallen gemeld van jonge gevaccineerden met huidbloedingen of blauwe plekken, aldus Sigurd Hortemo van het Folkehelseinstitutt. Dit kan wijzen op een laag aantal bloedplaatjes (trombocyten), die op hun beurt inwendige bloedingen kunnen veroorzaken.

Mensen jonger dan 50 jaar die in de afgelopen twee weken met het serum van AstraZeneca zijn ingeënt, wordt nu dringend verzocht goed op de bijwerkingen te letten en een arts te raadplegen als zij bloedingen of blauwe plekken krijgen. In Noorwegen zijn tot nu toe 121.820 doses van het Brits-Zweedse vaccin tegen het Coronavirus toegediend. Donderdag stopte de gezondheidsautoriteit met het geven van het vaccin van AstraZeneca nadat een persoon in Denemarken was overleden aan een bloedstolsel kort nadat hij was ingeënt. Maar de Denen hebben tot nu toe geen duidelijk verband kunnen vaststellen.

Amerikaanse autoriteit waarschuwde vorig jaar al

In de VS waarschuwde de bevoegde instantie FDA reeds het jaar voordien – als mogelijk gevolg van een Covid-19 vaccinatie – voor de mogelijkheid van een bloedstoornis, samen met andere ernstige bijwerkingen, zoals het syndroom van Guillain-Barré en de dood. In feite hebben zich enkele tientallen gevallen van “trombocytopenie” voorgedaan, zij het na een vaccinatie van Pfizer/BioNTech, volgens het Adverse Adverse Event Registry System (VAERS). Trombocytopenie is een aandoening waarbij het aantal bloedplaatjes (de kleinste cellen in het bloed) tot een gevaarlijk laag niveau daalt – als gevolg van verminderde vorming, verminderde distributie of verhoogde afbraak. Spontane bloedingen kunnen het gevolg zijn. Bijvoorbeeld neusbloedingen, hematomen, capillaire bloedingen van de slijmvliezen, hersen-, maag- en darmbloedingen.

Allergische schokken nu erkend

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is een heel andere mening toegedaan en heeft een paar dagen geleden verklaard dat er geen bewijs is dat het vaccin deze aandoeningen (bloedstolsels) heeft veroorzaakt… ze worden namelijk niet genoemd als bijwerking van dit vaccin.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: