Macht verblindt – Climategate Klimaat

macht-verblindt-–-climategate-klimaat

14-03-21 08:55:00,

Frans Timmermans. Foto Shutterstock.

Een bijdrage van Jeroen Hetzler.

Wie kent hen niet die klassieke volledig door macht en rijkdom verblinde Afrikaanse potentaten zoals Mugabe, Idi Amin en keizer Bokassa.

Wat dergelijke lieden verbond, was hun volstrekte onwetendheid hoe een land te besturen en een volk op te stuwen naar een hoger plan, meer welvaart en voorspoed. Mogelijk waren zij hier ook niet in geïnteresseerd, maar slechts in macht, status en rijkdom. Aldus raakten zij hun zicht op de realiteit kwijt.

Is dit Timmermans ook overkomen? Wat te denken van dit soort apocalyptische uitspraken:

“Het is voor mij een zekerheid: als we ons niet aanpassen, zullen onze kinderen oorlog voeren over water. Er zullen enorme klimaatmigratiestromen komen, met alle geopolitieke gevolgen van dien. Volgens sommigen mag je in de politiek nooit te veel dystopische beelden gebruiken, want dan ben je ‘Project Fear’, maar sommige dingen moet je gewoon benoemen. “Het klimaatprobleem is een veiligheidsprobleem.”

Bron.

En deze:

“Laat je nooit wijsmaken dat de strijd om het klimaat al verloren is. Deze strijd kan worden gewonnen, dat toont de Green Deal aan.”

Bron.

Dit toont de Green Deal helemaal niet aan. Dit is ontsproten aan zijn eigen fantasie en aangepast aan die fantasie, papieren werkelijkheid. Dit is pseudowetenschappelijk geneuzel. Timmermans grossiert in dit soort uitspraken, maar er is geen klimaatprobleem, dus ook geen strijd. Wat een dramatiek allemaal. De brave man tuurt zich blind op een niet bestaand probleem en probeert intussen de Nederlandse boerenstand te vernietigen omwille van zijn op hol geslagen fantasie. Met de meest wilde hyperbolen probeert hij zijn zin door te drijven hongerend naar een rode revolutie, build back better, en macht. Wat hiervan te denken?

Dit kenmerkt het niveau van de elite die het klimaatbeleid meent te kunnen opleggen. Ze proberen jong en oud de stuipen op het lijf te jagen. Vanzelfsprekend gebeurt dit niet op wetenschappelijke grond, maar op basis van een modelmatige fantasiewereld, die volledig van de burger, democratie en wetenschap is losgezongen met alle gevaren voor tirannie. Er moet helemaal niets om de simpele reden dat er geen aanleiding voor is, want er is geen klimaatcrisis.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: