Stanford professor: ‘Lockdowns grootste medische misser van afgelopen 100 jaar’ – Xandernieuws

stanford-professor:-‘lockdowns-grootste-medische-misser-van-afgelopen-100-jaar’-–-xandernieuws

14-03-21 08:02:00,

—————————————————————————————————————————————–

‘Lockdowns zijn geen normale manier van leven, gevolgen zijn ook op lange termijn verwoestend’; ‘Generatie lang catastrofale gezondheids- en psychische schade’

—————————————————————————————————————————————–

Stanford professor dr. Jay Bhattacharya verklaarde tegenover Newsweek dat de lockdowns de grootste misser op het gebied van volksgezondheid van de afgelopen 100 jaar zijn. De maatregelen hebben een enorme en zeer langdurige impact op de volksgezondheid en het welzijn van de mensen, waarbij vooral de armere mensen het zwaarst zijn getroffen, en de ongelijkheid verder is toegenomen (de ‘tech’ miljardairs die deze lockdowns hebben afgedwongen zijn de grootse profiteurs).

‘We zullen een generatie lang moeten rekenen op catastrofale gezondheids- en psychische schade, die aan bijna iedere arme persoon op deze aarde wordt opgelegd,’ verklaarde de medische professor. ‘Tegelijkertijd hebben ze de epidemie op de plaatsen waar men er het zwaarst aan is blootgesteld niet mee kunnen controleren. In de VS hebben ze op zijn best de ‘niet-essentiële’ klasse tegen Covid kunnen beschermen, terwijl ze de essentiële arbeidersklasse aan de ziekte hebben blootgesteld. De lockdowns zijn trickle-down epidemiologie’ (= de rijken en machtigen beschermend, de lasten en gevolgen afgewenteld op de gewone man en vrouw – X.).

‘Lockdowns zijn geen normale manier van leven’

Professor Bhattacharya herhaalde wat critici van meet af aan al hebben benadrukt, namelijk dat het beleid enkel op het beschermen van de kwetsbare groepen had moeten zijn gericht, in plaats van op het opleggen van lockdowns en andere vrijheidsbeperkende maatregelen aan de gezonde bevolking.

‘Mensen die ouder zijn hebben een veel hoger risico aan Covid te streven dan jongere mensen… en dat is een heel belangrijk feit… Dus het eerste punt van de Great Barrington Declaration is: laten we de kwetsbaren beschermen. De lockdowns richten grote schade aan mensen aan,’ vervolgde hij. ‘Lockdowns zijn geen natuurlijke normale manier van leven.’

In Nederland wordt deze manier van leven echter omgelabeld tot ‘het nieuwe normaal’, want het ziet er niet naar uit dat de huidige machthebbers ooit nog op hun schreden terugkeren, en de burgers en MKB hun vrijheid teruggeven.

Gevolgen voor volksgezondheid op korte en lange termijn verwoestend

De professor is één van de co-auteurs van de Great Barrington Declaration, waarmee meer dan 13.000 wetenschappers,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: