YouTube verwijdert video waarin Van Dissel toegeeft dat corona qua sterfte vergelijkbaar is met griep

youtube-verwijdert-video-waarin-van-dissel-toegeeft-dat-corona-qua-sterfte-vergelijkbaar-is-met-griep

14-03-21 02:00:00,

Homepagina » Binnenland » YouTube verwijdert video waarin Van Dissel toegeeft dat corona qua sterfte vergelijkbaar is met griep: ‘Grove inmenging’

Foto: Jaap van Dissel (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Binnenland
14 maart 2021 11:30

RIVM-baas Jaap van Dissel moest afgelopen week in de Tweede Kamer toegeven dat het sterftepercentage van het coronavirus niet erg afwijkt van dat van een stevige griepgolf. Kamerlid Wybren van Haga (FVD) vroeg hem in de Kamer wat voor Nederland en de wereld de infection fatality rate (IFR) precies is en of die in dezelfde orde van grootte zit als de griep.

De WHO komt uit op een IFR van 0,23 procent. Dan is er het getal van 0,17 procent voor influenza in 2017 in Nederland. De CFR (case fatality rate) in 2020 is dan weer 0,15 procent, zei Van Haga. Van Dissel antwoordde dat je ‘inderdaad uitkomt op percentages zoals u die ongeveer noemt’.

Verwijderd

“Maar het punt bij Covid is natuurlijk niet alleen de sterfte,” nuanceerde Van Dissel. “Het is ook de overbelasting van zorg die je krijgt omdat een ziektebeeld waar in principe nog niemand bescherming tegen had, natuurlijk de hele bevolking doorgaat.”

Het Kamerlid zette de beelden op YouTube, maar die werden al snel verwijderd. De reden? Het verspreiden van ‘misleidende medische informatie’. Als dit nog eens gebeurt, kan Van Haga een week niet uploaden, posten of livestreamen. Hij reageert: “Ik vind dit, zó kort voor de verkiezingen, een grove inmenging in het democratische proces.”

Het fragment waarin Jaap van Dissel in de Tweede Kamer toegeeft dat de IFR van corona vergelijkbaar is met griep is door @YouTube verwijderd. Ik vind dit, zó kort voor de verkiezingen, een grove inmenging in het democratische proces.#StemNederlandTerug #FVD pic.twitter.com/mXgHIgXf6O

— Wybren van Haga (@WybrenvanHaga) March 14, 2021

FVD-voorman Thierry Baudet, die onlangs nog werd gecensureerd door Twitter, heeft het filmpje vanochtend op social media geplaatst:

Verwijderd van youTube: het fragment waarin Van Dissel moet toegeven dat corona in de orde van grootte zit van een heftige griep. #FVD @WybrenvanHaga pic.twitter.com/JySycyW07k

— Thierry Baudet (@thierrybaudet) March 14,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: