Door Bill Gates gesteund fonds krijgt 3,5 miljard coronasteun van de overheid

door-bill-gates-gesteund-fonds-krijgt-3,5-miljard-coronasteun-van-de-overheid

15-03-21 06:01:00,

Homepagina » Mens en Dier » Door Bill Gates gesteund fonds krijgt 3,5 miljard coronasteun van de overheid

in Mens en Dier
15 maart 2021 14:30

De Amerikaanse president Joe Biden heeft 1,9 biljoen dollar beschikbaar gesteld voor een ‘historisch’ steunpakket. De komende weken gaat hij op reis door het land om het coronapakket aan te prijzen. Afgelopen weekend kregen Amerikanen de eerste cheques van 1400 dollar. Er gaan ook vele miljarden naar noodlijdende staten en gemeenten, zodat zij weer mensen kunnen aannemen. De coronasteunwet van Biden wordt als ‘revolutionair’ gezien.

Diep weggestopt in de wet staat echter een schokkende clausule. Er gaat namelijk minstens 3,5 miljard dollar aan belastinggeld naar een stichting die wordt gesteund door multimiljardair Bill Gates. Het lijkt er dus op dat dit ‘revolutionaire’ steunpakket, dat officieel bedoeld is om arme Amerikanen te helpen, een enorme verspilling van belastinggeld is, schrijft Samantha Chang voor de website The Western Journal.

Op pagina 613 van de 628 pagina’s tellende wet valt te lezen dat er een bedrag ‘van minstens 3.500.000.000 dollar’ zal gaan naar The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria, dat de Bill & Melinda Gates Foundation als ‘belangrijke partner’ heeft.

Nog schokkender

Het is niet duidelijk waarom er nu opeens 3,5 miljard dollar aan Amerikaans belastinggeld moet worden doorgesluisd naar dit fonds. Als gevolg van de lockdowns zijn miljoenen Amerikanen hun baan kwijtgeraakt en ligt de economie in puin. Talloze kleine bedrijven hebben hun deuren gesloten en veel mensen hebben moeite om brood op de plank te krijgen en hun rekeningen te betalen.

De Democraten hebben de coronasteunwet de ‘American Rescue Plan Act of 2021’ gedoopt, hoewel deze wet geen Amerikanen zal redden. Een cheque van 1400 dollar is in veel gevallen een druppel op de gloeiende plaat.

Nog schokkender is dat het fonds al meer dan 2,49 miljard dollar van de Bill & Melinda Gates Foundation heeft ontvangen en de komende twee jaar nog eens 760 miljoen dollar zal ontvangen. Waarom heeft The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria dan 3,5 miljard dollar aan Amerikaans belastinggeld nodig uit een grote pot geld die bedoeld is om Amerikaanse burgers te helpen?

Bill Gates is bezorgd

Wat heeft het bestrijden van aids,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: