Manifestatie Malieveld voor ‘Liefde, vrijheid, geen censuur’ was vreedzaam totdat.. – De Lange Mars Plus

manifestatie-malieveld-voor-‘liefde,-vrijheid,-geen-censuur’-was-vreedzaam-totdat.-–-de-lange-mars-plus

15-03-21 12:14:00,

Tijdens een zonnige middag verzamelen zich naar schatting 5.000 mensen op het Malieveld in Den Haag. Podia zijn sinds enkele maanden door het regime verboden tijdens manifestaties, maar daar hebben de deelnemers prachtige alternatieven voor verzonnen. Het wordt een middag van twee uitersten. Het eerste deel verloopt vredig en gezellig, als een prachtig feest tegen de afschuwelijke coronamaatregelen. Aan het tweede deel kleeft bloed dat vloeit door het toedoen van sadisten. In dit deel beperken we ons tot de bijdrage van de deelnemers. In deel twee speelt de ME de hoofdrol.

Start met 200

De manifestatie mocht van de burgemeester door slechts een paar honderd mensen bezocht worden. Hij vond de 70.000 vierkante meter van het Malieveld niet groot genoeg. Ondanks de verwarring die de politie daarom sticht bij velen die arriveren, weten ze allemaal toch later het enorme grasveld te bereiken.

Het Malieveld blijkt in eerste instantie ook te zijn afgezet met hekken. Regime Rutte moet wel erg bang zijn voor dit tegengeluid zo dicht bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Eerst stuurt de politie de manifestanten naar een plein, om daar aangekomen hen te escorteren terug naar het Malieveld. Dit verloopt allemaal uiterst vreedzaam. De mensen zijn aan dit soort fratsen van de Nederlandse ME wel gewend geraakt in de afgelopen periode.

Op een zeker moment zijn er zo’n vijf duizend mensen bij elkaar gekomen op het veld. Hier maken ze duidelijk waar ze voor staan: Vrijheid.

Met dank aan Johan Meijboom, fotografie Feest

Uitgerekend dat wat het regime de bevolking uit duistere redenen verbiedt, vindt plaats op het Malieveld. Mensen hebben plezier met elkaar. Zij dansen, zingen en praten als normale mensen met elkaar zonder muilkorven en andere zogenaamd beschermende middelen. Ze zijn gewoon blij elkaar te treffen als sociale wezens, die zich even niet als afgerichte hondjes hoeven te gedragen.

Het is een graad of tien. Het zonnetje schijnt. Er worden allerlei kringen gevormd en ondertussen klinkt er voortdurend muziek.

Ondanks de vreedzaamheid verschijnt er opeens een massa ME met wapenstok en in gevechtsuitrusting aan de horizon.

Ze beginnen onvriendelijk te doen en mensen weg te dringen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: