AstraZeneca: wat u moet weten over Covid-19 virale vectorinjecties – Frontnieuws

astrazeneca:-wat-u-moet-weten-over-covid-19-virale-vectorinjecties-–-frontnieuws

16-03-21 08:04:00,

Het Europees medicijnagentschap EMA heeft de virale vectorinjectie van AstraZeneca op 29 januari onder voorwaarden goedgekeurd voor gebruik in de Europese Unie. Dat betekent dat de AstraZeneca injectie, ook wel AZD1222 genoemd, is toegelaten voor gebruik zonder de formele goedkeuringskanalen van het EMA voor nieuwe geneesmiddelen te doorlopen. Het is de derde injectie die in de EU een vergunning voor noodgebruik heeft gekregen, na de mRNA injecties van Pfizer en Moderna.

Er heerst een wijdverbreid misverstand dat de AstraZeneca-injecties “traditionele” vaccins zijn die van een verzwakt virus zijn gemaakt. Dit is onjuist. Covaxin (India) en CoronaVac (China) komen het dichtst in de buurt van traditionele vaccins van alle veelgebruikte vaccins. AstraZeneca injecties zijn experimentele virale vector injecties. De langetermijneffecten ervan op mensen zijn nog onbekend aangezien de klinische proeven worden voortgezet. Hieronder volgt een samenvatting van opnamen met een virale vector versus opnamen met mRNA.

Wat is een vaccin?

De term “vaccin” is afgeleid van het Latijnse woord vacca, dat “koe” betekent. Het is ook afgeleid van de oude Latijnse term vaccīnus, wat “van of door koeien” betekent. De term werd voor het eerst gebruikt om inentingen te beschrijven die ziekten aan het eind van de 18e eeuw voorkwamen.

De Britse arts Edward Jenner hoorde een gerucht dat melkmeisjes die koepokken kregen, vervolgens immuun werden voor de pokken. Jenner stelde dat het voor mensen beter is om niet-dodelijke, maar lelijke koepokken (en de overblijvende littekens) te krijgen dan de dodelijke variola major pokken.

Hij testte de hypothese door een litteken van koepokken op een melkmeisje af te schrapen en het materiaal in te spuiten bij een achtjarige jongen. De jongen kreeg koepokken en herstelde binnen een paar weken. Jenner injecteerde de jongen vervolgens met levend pokkenvirus. Hij werd nooit ziek. Jenner testte de hypothese met succes op 22 andere mensen. Hij publiceerde zijn bevindingen in 1798 onder de titel An Inquiry into the Causes and Effects of the Variolae Vaccinae. De laatste twee termen betekenen letterlijk “puisten van koeien”.

Pokken werd uitgeroeid verklaard in 1979. Maar de term “vaccin” leeft voort, al dan niet correct gebruikt.

Wat is DNA en RNA?

De meeste bijwerkingen die in Frontnieuws zijn behandeld waren het gevolg van experimentele mRNA injecties van Pfizer en Moderna.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: