Een voedselcoöperatie opzetten: samen overvloed scheppen en verdelen –

een-voedselcooperatie-opzetten:-samen-overvloed-scheppen-en-verdelen-–

16-03-21 08:34:00,

We zien aankomen dat toevoerlijnen zullen gaan haperen en daarom heeft het zelf verbouwen van voedsel een hoge prioriteit. Met een voedselcoöperatie kun je overvloed onderling delen en zo voor alle deelnemers een breder voedselaanbod tot stand brengen.

Op TransitieWeb is al enkele malen opgeroepen om te starten met een eigen moestuin. Alhoewel dat een goed begin is, ben ik er achter gekomen dat dit niet voldoende is.

Eind januari volgde ik The Greater Reset Activation, een zeer goed initiatief van Derrick Broze en John Bush (die beiden deel uitmaken van het Freedom Cell Network in Texas).

Tijdens deze online conferentie gaf Jonathan Ramirez een verhelderende voordracht met als titel ‘Subsistence and Survival in an Age of Instability’. Zie voor de registratie daarvan de video onder dit artikel.

In deze voordracht gaf hij belangrijke tips over het vergroten van je weerbaarheid. Dit zijn twee van zijn sheets:

voedselcoöperatie vergroot weerbaarheid

voedselcoöperatie thema's

Weerbaarheid vergroten

Grotere weerbaarheid is nodig, omdat we niet alleen te maken krijgen met voedseltekorten, maar ook met een vaccinatie ID (zie het voorbeeld van Israel). En er komt mogelijk nog veel meer op ons af. Bovendien: we willen toch ‘uit de matrix stappen’ en het systeem niet meer steunen met ons geld en onze energie? We willen toch een Nieuwe Aarde?

Het een leidt naar het ander. Wanneer je jezelf weerbaarder maakt, wordt je minder afhankelijk (tot bijna niet meer) van het controlesysteem en ben je bezig met het creëren van die Nieuwe Aarde.

Je eigen voedselplan

Ik heb opvolging gegeven aan een van Jonathan’s tips: maak je eigen voedselplan. Dat brengt heel veel inzichten. Je komt er dan achter dat je met je eigen moestuin (afhankelijk van hoe groot die is natuurlijk) nog steeds maar een gedeelte van je totale voedselinname dekt.

Als je niet een heel groot stuk land ter beschikking hebt dat je samen met anderen onderhoudt, dan ben je nog steeds afhankelijk van ‘externe inkopen’ bij de supermarkt en andere toeleveranciers. Niet zo weerbaar dus.

Wat doe je als je geen off-grid boerderij (met alles erop en aan) ter beschikking hebt en je woont in ‘normaal huis’ net als mijn partner en ik?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: