Niet in Rusland, maar in Groot-Brittannië: luidruchtige demonstranten kunnen tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen – Frontnieuws

niet-in-rusland,-maar-in-groot-brittannie:-luidruchtige-demonstranten-kunnen-tot-10-jaar-gevangenisstraf-krijgen-–-frontnieuws

17-03-21 12:11:00,

De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft een wetsvoorstel ingediend waarin staat dat demonstranten die luidruchtig zijn of “ernstige overlast” veroorzaken, tot tien jaar gevangenisstraf kunnen krijgen, bericht Anti-Spiegel.

Dit is geen grap, het artikel komt van het gerenommeerde Business Insider. Omdat dit zo ongelooflijk is, zal ik beginnen met het begin van het artikel uit Business Insider te citeren, zodat niemand denkt dat ik het verzonnen heb:

“De Britse premier Boris Johnson zal deze week een controversiële nieuwe wet indienen die elk protest kan verbieden dat luidruchtig is of “ernstige overlast” zou kunnen veroorzaken, waarbij demonstranten tot 10 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.
De leden van het Britse parlement zullen dinsdag in de tweede lezing in het Lagerhuis debatteren over de “Police, Crime, Sentencing and Courts Bill”. Het zou politieagenten aanzienlijk meer bevoegdheden geven om protesten hard aan te pakken.
De maatregelen zouden het illegaal maken om te protesteren als dat “ernstig ongemak” veroorzaakt en strafrechtelijke sancties invoeren voor mensen die “ernstige overlast” veroorzaken.
Het wetsvoorstel zal ook nieuwe beperkingen invoeren op het recht om buiten het Britse parlement te protesteren, en straffen opleggen tot 10 jaar gevangenisstraf voor het bekladden van openbare monumenten”.

Laat dat even bezinken.

Het Verenigd Koninkrijk werpt zich internationaal op als voorvechter van de mensenrechten en steunt massaal protesten in andere landen (Rusland, Belarus, China, Venezuela, enz.) die meer zijn dan alleen luidruchtig of “ernstige overlast” veroorzaken. In eigen land willen Britse politici nu echter heel andere regels invoeren.

Groot-Brittannië maakt zichzelf gewoon volstrekt ongeloofwaardig wanneer het internationaal tekeer gaat over het belang van het recht om te demonstreren, maar dat recht nu in eigen land zo massaal beknot, terwijl dat in geen van de door Groot-Brittannië regelmatig bekritiseerde landen het geval is.

Londen ziet dat natuurlijk anders. Een woordvoerder van premier Boris Johnson zei, volgens Businessinsider:

“Wij hebben altijd gezegd dat vreedzaam protest een fundamenteel recht is in een vrije samenleving. De maatregelen in het wetsvoorstel doen op geen enkele manier afbreuk aan het recht om te protesteren – ze zijn alleen gericht tegen het gebruik van een aantal extreem ontwrichtende tactieken die we de afgelopen jaren hebben gezien.”

Dit is pure Orwell.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: