Regime Myanmar legt beslag op bankrekeningen van stichting George Soros

regime-myanmar-legt-beslag-op-bankrekeningen-van-stichting-george-soros

17-03-21 03:35:00,

Homepagina » Buitenland » Regime Myanmar legt beslag op bankrekeningen van stichting George Soros

in Buitenland
17 maart 2021 16:00

In februari werd in Myanmar regeringsleider Aung San Suu Kyi afgezet door het leger. Het militaire regime heeft deze week beslag gelegd op de bankrekeningen van de Open Society Foundations (OSF) van miljardair George Soros en gaat daarnaast juridische stappen ondernemen tegen de stichting. Dat schrijft nieuwssite The Irrawaddy.

Maandag kondigde het regime aan dat het leger een arrestatiebevel heeft uitgevaardigd tegen 11 medewerkers van OSF Myanmar. Zij worden ervan verdacht financiële steun te hebben gegeven aan de burgerbeweging tegen de militaire junta.

Sinds het leger in Myanmar begin vorige maand de macht greep, zijn er dagelijks demonstraties. Vooral jonge mensen gaan de straat op.

Ontmoetingen met Soros

Het leger begint vat te krijgen op de illegale geldstromen naar OSF Myanmar en stelt dat de stichting de wet heeft overtreden. Zo zou de OSF beperkingen hebben geschonden die gelden voor dergelijke organisaties.

Het regime liet verder weten dat miljardair George Soros tot vier keer toe een ontmoeting heeft gehad met de afgezette leider Suu Kyi. De ontmoetingen vonden plaats tussen 2014 en 2017. Vicevoorzitter van de OSF Alexander Soros ontmoette haar maar liefst zes keer tussen 2017 en 2020.

Politieke manipulatie

Regimegezinde groepen beschuldigen Soros van politieke manipulatie. Zo werkte de Myanmarese oud-minister U Thaung Tun eerder voor de stichting van George Soros. De OSF steunt al sinds 1994 de ‘democratische transitie’ in het land. Suu Kyi maakte de beloofde democratisering niet waar.

[The Irrawaddy]

4.8
29
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
Myanmar OSF Soros Suu Kyi

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: