Zorgmedewerkers verenigen zich en laten hun stem horen: ‘Wij maken ons zorgen over dit beleid!’

zorgmedewerkers-verenigen-zich-en-laten-hun-stem-horen:-‘wij-maken-ons-zorgen-over-dit-beleid!’

17-03-21 01:34:00,

Homepagina » Binnenland » Zorgmedewerkers verenigen zich en laten hun stem horen: ‘Wij maken ons zorgen over dit beleid!’

in Binnenland
17 maart 2021 14:00

Verpleegkundigen en verzorgenden uit vele sectoren van de gezondheidszorg slaan de handen ineen. De zorgmedewerkers maken zich zorgen over de gevolgen van alle coronamaatregelen op het algeheel welbevinden en de fysieke gezondheid van de samenleving. “Dit heeft ervoor gezorgd dat wij ons hebben verenigd om onze stem te laten horen.”

“We zijn nu een jaar verder en helaas wordt ook steeds meer duidelijk wat de nevenschade is van de maatregelen. Er komen steeds meer vragen of dit de manier is om met dit virus om te gaan,” zegt Zorgmedewerkers Verenigd.

“Ook wij hebben vragen over dit beleid en daarom willen we vanuit onze praktijkervaring inzage geven in de zorg achter de deuren van instellingen om zo een eerlijk beeld te geven van wat zich daar afspeelt.”

Schrijnend en desastreus

Op de website van de organisatie staan ervaringsverhalen waaruit blijkt dat het geschetste beeld over corona niet zo zwart is als men ons wil doen geloven, maar dat de effecten van de maatregelen wel schrijnend en desastreus kunnen zijn.

“Wij maken ons zorgen over de eenzijdige informatie en over de eenzijdige aanpak van de crisis, waarbij het streven om het aantal coronaslachtoffers tot een minimum te beperken het hoogste doel is. Maar wij zien de keerzijde van dit doel. Wij maken ons zorgen over dit beleid dat angst inboezemt en mensen eenzaam maakt, een beleid dat geen recht doet aan de autonomie en het zelfbeschikkingsrecht van de mens. Wij zien dat mensen niet meer kunnen leven zoals ze willen, maar ook dat mensen niet meer kunnen sterven zoals ze willen.”

In onderstaand filmpje spreken een aantal zorgmedewerkers zich uit:[Zorgmedewerkers Verenigd]

4.7
38
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: