Opdracht aan politie: demonstranten zijn virussen die je moet bestrijden – De Lange Mars Plus

opdracht-aan-politie:-demonstranten-zijn-virussen-die-je-moet-bestrijden-–-de-lange-mars-plus

18-03-21 12:12:00, Fotografie Johan Meijboom. Politiegeweld 140321 Malieveld, Den Haag

De Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie (BPOC) heeft tientallen verklaringen van politie-agenten ontvangen. Deze geven een duidelijke verklaring voor de orgie van ME geweld van zondag 14 maart en veel demo’s daarvoor tegen de coronamaatregelen. Ze onthullen hoe de veiligheidsdriehoek aan de politie opdracht geeft hoe burgers te behandelen die een andere mening hebben. De driehoek bestaat uit de burgemeester, het Openbaar Ministerie en Justitie.

Let wel het is de politiek die verantwoordelijk is voor politiegeweld. Het is de regering die aangeeft op welke manier de politie demonstraties moet aanpakken. Diezelfde regering die door de meeste kiezers dankzij de laatste Tweede Kamerverkiezingen hun gewelddadig werk mogen voortzetten.

Geweld

Uit de eerste vier verklaringen blijkt dat de politie opdracht heeft om een ander dan normaal beleid te voeren tegen mensen die demonstreren tegen het coronabeleid of daaraan niet meewerken. Zij moeten bijna direct geweld gebruiken. Dat is de insteek.

Deze mensen die niet mee of tegenwerken duidt de politie aan als ‘hersenloze wappies’, ‘virussen die je moet bestrijden’, ‘onderkruipsels waar je de lat over moet leggen’ en ‘tuig’. Door op deze manier de tegenstanders te ontmenselijken, dus hen niet meer als mensen voor te stellen, kan de politie gemakkelijker geweld tegen hen gebruiken.

En dat blijkt prima in de praktijk te werken. Kijk maar naar het resultaat waarbij een man op de grond ligt en de ME hem meedogenloos tegen zijn hoofd slaat. Ook krijgt de politie-hond het bevel om vooral letsel te veroorzaken bij de man door zijn been er bijna af te bijten.

Escalatie

De aanhoudingseenheid van de Mobiele Eenheid, de Romeo’s, is er tijdens demonstraties voortdurend op uit om de demo te laten escaleren. Hierdoor kan de ME daarna de boel ‘schoonvegen’.

Ook hier praten ze dus niet meer over het wegsturen van mensen, maar over het schoonvegen, alsof je vuil met stoffer en blik opveegt en in een vuilniszak deponeert. Ze werken dus niet met mensen, maar met vuil!

Hier als illustratie de Romeo’s in actie. Levensbedreigend en misdadig.

De inzet van geweld gebeurt opzettelijk om de demonstranten te intimideren.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: