President Tanzania weigerde mee te gaan in coronahysterie, nu is hij dood

president-tanzania-weigerde-mee-te-gaan-in-coronahysterie,-nu-is-hij-dood

18-03-21 02:00:00,

Homepagina » Buitenland » President Tanzania weigerde mee te gaan in coronahysterie, nu is hij dood

in Buitenland
18 maart 2021 13:30

Je moet er niet raar van opkijken als de president van Tanzania opeens komt te overlijden of wordt vervangen, was de strekking van een artikel dat afgelopen weekend op onze website verscheen. En ja hoor: gisteravond meldde de NOS dat president Magufuli van Tanzania is overleden.

Vicepresident Samia Suluhu Hassan maakte op de staatstelevisie bekend dat hij op 61-jarige leeftijd is overleden aan ‘hartcomplicaties’. De NOS merkt op dat de ‘populistische’ leider bekendstond als ‘coronascepticus’.

Magufuli haalde het wereldnieuws toen hij een aantal monsters, waaronder geit en papaja, liet testen op corona. Toen de tests positief uitvielen, verbood hij de testkits en stelde hij een onderzoek in. Hij zette ook vraagtekens bij de veiligheid en effectiviteit van de ‘coronavaccins’ en stond het gebruik ervan in Tanzania niet toe.

Hetzelfde lot

Afgelopen maand schreef de krant The Guardian nog dat ‘het tijd is om de anti-vaxxer president van Tanzania te beteugelen’. Het artikel is ondergebracht bij de sectie ‘Global development’, die wordt gesponsord door de Bill & Melinda Gates Foundation. Ook de beruchte Council on Foreign Relations vond dat hij het veld moest ruimen.

Magufuli onderging hetzelfde lot als Pierre Nkurunziza, de ex-president van Burundi. Die weigerde het spelletje mee te spelen en gooide de WHO-delegatie het land uit, waarna hij plotseling stierf aan een ‘hartaanval’ of ‘corona’.

World Economic Forum

De vicepresident die de dood van Magufuli aankondigde, Samia Suluhu Hassan, is overigens verbonden aan het World Economic Forum.

En check de Vice-President pic.twitter.com/zP4aWZDbI2

— Wolf Hens (@HensWolf) March 17, 2021

“De president van Tanzania – u weet wel, dat land dat niet meedeed aan de coronahysterie – was eerst vermist, zou corona hebben gehad en is nu overleden aan ‘hartproblemen’. Uhu,” reageert podcastmaker Jorn Luka.

Doorlopen, niet kijken, er is hier niets te zien.

NOS in februari: “Magufuli trok sinds het begin van de pandemie vorig jaar zijn eigen plan. Terwijl buurlanden lockdowns afkondigden, vond hij het belangrijker dat de economie bleef draaien.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: