‘Rusland verbreekt contact met NAVO na eis VS om Nordstream pijpleiding naar EU te stoppen’ – Xandernieuws

‘rusland-verbreekt-contact-met-navo-na-eis-vs-om-nordstream-pijpleiding-naar-eu-te-stoppen’-–-xandernieuws

19-03-21 08:10:00,

De VS liet onlangs als ‘boodschap aan Rusland’ twee strategische B1 bommenwerpers, die kernwapens kunnen vervoeren, vergezeld door gevechtsvliegtuigen uit Denemarken, Polen, Duitsland en Italië over Letland, Litouwen en Estland vliegen, pal langs de grenzen met Rusland.(Afbeelding: (8)).

—————————————————————————————————————————————-

Oekraïne met steun van Biden (‘Putin is een killer zonder ziel’), Britten en NAVO opnieuw op zoek naar oorlog met Rusland – ‘Russische onderzeeër verdwenen voor de kust van Israël’

—————————————————————————————————————————————–

De verkiezing van Donald Trump in 2016 was een grote kink in de kabel in de plannen van de Westerse elite voor een grote oorlog tegen Rusland, waar de destijds gedoodverfde president Hillary Clinton openlijk over speculeerde. Trump is na 4 jaar via een fake-election staatsgreep van het toneel verwijderd. Vorig jaar waarschuwden we al dat als Joe Biden in het Witte Huis terecht zou komen, hij de onder team Obama/Clinton ingezette agressie tegen Rusland weer zou oppakken. Biden wachtte daar niet lang mee, en stuurde vrijwel meteen strategische bommenwerpers en extra mariniers naar Noorwegen, dat aan Rusland grenst. De situatie dreigt nu te escaleren nu Europa door de VS wordt gechanteerd om de bijna voltooide Nordstream gaspijpleiding naar ons continent niet in gebruik te nemen, en Rusland daarom (tijdelijk) het contact met de NAVO zou hebben verbroken.

Onder leiding van het Pentagon en de Atlantische Raad heeft de NAVO al jaren diverse scenario’s klaarliggen om een oorlog met Rusland uit te lokken, waar Moskou natuurlijk de schuld van zal worden gegeven. Europa moet andermaal het belangrijkste theater van een wereldoorlog worden. Althans, zo wordt dat in Washington, waar men desnoods bereid is om ons continent zonder met de ogen te knipperen op te offeren indien wij weigeren te gehoorzamen of niet langer in hun plannen plassen, gepland.

VS wil eigen veel duurdere LNG aan Europa verkopen

Amerika was van meet af aan fel tegenstander van de inmiddels vrijwel voltooide Nordstream-2 gaspijpleiding van Rusland naar de EU. Dat gas is hard nodig, omdat Brussel voor het realiseren van zijn monstrueuze, geld- en welvaart verslindende ‘Groene Deal’ een einde wil maken aan alle ‘fossiele’ energie (kolen, olie), en daarnaast ook nog eens kernenergie tegenhoudt. Bovendien heeft Nederland als aardgas exportland besloten zijn productie af te bouwen en uiteindelijk helemaal stop te zetten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: