“Coronavirus komt uit Wuhan lab”: wetenschapper strooit zout in de wond en wordt gedemoniseerd – Frontnieuws

“coronavirus-komt-uit-wuhan-lab”:-wetenschapper-strooit-zout-in-de-wond-en-wordt-gedemoniseerd-–-frontnieuws

20-03-21 08:40:00,

De wetenschapper Roland Wiesendanger heeft intensief onderzoek gedaan naar de uitbraak van het Coronavirus in China. Hij is ervan overtuigd dat de pandemie is veroorzaakt door een laboratoriumongeluk in het Instituut voor Virologie in Wuhan, China. Zijn uitvoerig onderzochte studie wordt in de Duitse media behandeld als een samenzweringstheorie.

Roland Wiesendanger, natuurkundige en specialist in nanostructuren, heeft de uitbraak van het Coronavirus in communistisch China bestudeerd. De wetenschapper werkt aan de Universiteit van Hamburg en wilde weten of het SARS-CoV-2-virus werkelijk een “natuurramp” is, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vermoedt en de klimaatbeweging “Friday for Future” bijvoorbeeld beweert, dan wel of het virus afkomstig is van het Chinese Instituut voor Virologie in Wuhan, bericht Epoch Times.

Wiesendanger verrichtte intensief onderzoek en concludeerde in een studie – die door de Duitse media een complottheorie wordt genoemd – dat het virus niet uit de natuur afkomstig is. “Het komt uit het laboratorium”, zegt de onderzoeker. Zowel het aantal als de kwaliteit van de indirecte bewijzen wijzen volgens hem op een laboratoriumongeluk in het virologisch instituut in Wuhan als de oorzaak van de huidige pandemie.

Volgens de Universiteit van Hamburg is de studie uitgevoerd tussen januari 2020 en december 2020. Ze is dan ook gebaseerd op een interdisciplinaire, wetenschappelijke benadering en op uitgebreid onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van een grote verscheidenheid aan informatiebronnen. Deze omvatten wetenschappelijke literatuur, artikelen in gedrukte en on-linemedia, en persoonlijke communicatie met internationale collega’s. Er worden “geen hoog wetenschappelijk bewijs” geleverd, maar wel “talrijke en ernstige aanwijzingen”.

In tegenstelling tot eerdere epidemieën in verband met Coronavirussen, zoals SARS en MERS, is bijvoorbeeld tot dusver – ruim een jaar na het uitbreken van de huidige pandemie – nog geen dier geïdentificeerd als tussengastheer die de overdracht van SARS-CoV-2 van vleermuizen op mensen zou hebben kunnen vergemakkelijken. De zoönose-theorie als mogelijke verklaring voor de pandemie heeft derhalve geen deugdelijke wetenschappelijke basis.

In een interview met “Tichys Einblick” zegt Wiesendanger:

Naar mijn mening is het aandringen op een zoönose als waarschijnlijke oorzaak van de huidige pandemie ingegeven door het feit dat men liever spreekt van een “natuurramp” omdat iets noodlottigs voor veel mensen gemakkelijker te dragen lijkt. In feite is het echter geen natuurramp, maar een door de mens veroorzaakte ramp die onder de verantwoordelijkheid van de mens valt.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: