De Duitse doorzetters – EnerzijdsAnderzijds

de-duitse-doorzetters-–-enerzijdsanderzijds

20-03-21 10:14:00, Video over de Duitse online media en protestbeweging.

Duitsland heeft een lange traditie als het gaat om vredesdemonstraties en protesten tegen kernenergie. De specifieke geschiedenis van onze oosterburen maakt de extra alert op tendenzen van vrijheidsbeperkingen en een overheid die losgezongen lijkt te zijn van haar burgers.
Deze video is onderdeel van het filmproject ‘Planet Lockdown’. Het geeft een goed beeld van de vasthoudendheid, grondigheid en professionaliteit van de protesten tegen de disproportionele Covid-maatregelen. We maken in deze video kennis met een aantal hoofdrolspelers.

Vroegtijdig alarm

Ze waren er in Duitsland al vroeg bij. Al in april 2020 begonnen de eerste kritische geluiden merkbaar te worden. Er was twijfel over de gepresenteerde cijfers en over de op angst gebaseerde berichtgeving door de overheid en in de media. De kritiek was al snel breed en divers, maar vaak goed gefundeerd. De uitgelekte adviezen aan kanselier Merkel om op angst in te spelen en ook kinderen daarbij te betrekken (‘door jou kan je oma dood gaan’) veroorzaakte verontwaardiging.

Mensen als prof. dr. Sucharit Bhakdi heeft menig video ingesproken, maar werd zelden of nooit in de main stream media aan het woord gelaten. Hij moest het hebben van de talrijke alternatieve online kanalen die Duitsland inmiddels rijk is. Hij schreef een open brief aan Angela Merkel waarin hij waarschuwde voor overreactie. Hij kreeg geen antwoord. Hij schreef een boek over Corona die in miljoenenoplage over de toonbank ging. Ondanks zijn lange staat van dienst, zijn meer dan 300 wetenschappelijke artikelen over immunologie, bacteriologie, virologie en parasitologie, zijn hoge aanzien en de duizenden Duitse artsen die les van hem hebben gehad, werd hij in de Duitse media belachelijk gemaakt en volkomen gediscrediteerd.

Niets mag in het duister blijven, maar moet begrijpelijk worden op de tafel van het intellectuele debat.

KEN JEBSEN, ONAFHANKELIJK DUITS JOURNALIST EN PROGRAMMAMAKER

Minder uitgesproken en wel vaker bij het ZDF uitgenodigd is prof. Hendrik Streeck. Dr. Hendrik Streeck is directeur van het Instituut voor Virologie en het Instituut voor HIV-onderzoek van de Universiteit Bonn. Presentator Markus Lanz, Oostenrijker van geboorte, kan een lans breken bij het ZDF en hij was de eerste die in Duitsland de kritiek op de grote netwerken haalde.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: