Frankrijk weer deels op slot – EnerzijdsAnderzijds

frankrijk-weer-deels-op-slot-–-enerzijdsanderzijds

20-03-21 08:17:00,

Het virus lijkt ons niet los te laten. Althans dat is één verklaring van de niet ophoudende vrijheidsbeperkende maatregelen, de censuur, de eenheidsmedia en gewelddadig politie-optreden. De bewijzen stapelen zich op dat we toch echt terecht zijn gekomen in een sinister plan om de wereld in een andere richting te duwen, goedschiks of kwaadschiks.
Ondertussen beleeft een deel van Frankrijk haar 3e lockdownperiode. Milder dan de vorige twee, zo stelt de Parijse krant Le Parisien. Maar de vorige lockdowns waren dan ook ongenadig hard. Wat moet de Fransman nu weer doorstaan en waar hebben we nu mee te maken?

Foto: ezaz.nl

Weer een lockdown

De Franse minister Jean Castex kondigde afgelopen donderdag en nieuwe vier weken durende lockdown af voor de departementen De inwoners van de departementen Ile-de-France, Hauts-de-France, Alpes-Maritimes, Seine-Maritime en Eure. Ofschoon deze als milder wordt aangekondigd als de vorige twee, is het toch weer schrikken wat de Fransen nu weer moeten ondergaan.

Vanaf dit weekend zal in heel Frankrijk de avondklok gelden vanaf 19.00 uur, dat was 18.00 uur. Een ‘versoepeling’.
Een maximum reiscirkel is nog in onderzoek, vooral voor het bezoeken van een winkel. Veel dorpen in Frankrijk zijn afhankelijk van ver afgelegen Supermarchés. Voor de overige reisdoelen geldt een maximum reiscirkel van 10 kilometer. Eerder gold dat men maximaal 1 uur van huis mocht zijn, nu is dat onbeperkt. Sporten mag, maar niet verder van 10 kilometer van huis. Uitzondering geldt voor wie vanuit Frankrijk in het weekend nog terug wil naar zijn huis in Parijs. Het in en uitrijden van een gesloten departement, niet alle departementen vallen onder de nieuwe lockdown, is zonder dringende reden niet mogelijk.
Thuis ontvangen mag, waarbij de eerdere regel van maximaal 6 personen nu als advies geldt. Wel wordt het binnen dragen van een mondkapje geadviseerd. Het vieren van een verjaardag in de buitenlucht mag, mits de afstandsregels worden aangehouden en met maximaal 6 personen.
De kerken en andere gebedshuizen blijven open mits een gezin 2 zitplaatsen met een ander openlaat en om de stoelenrij er een vrijblijft. De scholen, crèches en colleges blijven open, sommigen vormen van onderwijs echter met een bezetting van 50%.

Wie alle maatregelen wil lezen vindt deze in Le Parisien.

Is er een plan?  » Lees verder

%d bloggers liken dit: