George Orwell (1948) voorspelde mentaliteit ‘Politie’/ME – Interessante Tijden

george-orwell-(1948)-voorspelde-mentaliteit-‘politie’/me-–-interessante-tijden

20-03-21 10:17:00,

Precies zoals de moderne politie met haar romeo’s werkt

We sluiten deze week in het teken van politiegeweld af met de door George Orwell op BBC4 gedane voorspelling, op zijn sterfbed in 1948: ‘Als je een glimp wilt van de wereld in de toekomst, stel je dan een laars voor die op een menselijk gezicht stampt, voor eeuwig.’ Dus gaan we in dit zaterdagverhaal met Totalitair Reisbureau Interessante Tijden op stap.

Doorgesnoven Hooligans (Politie) slaan in op de weerloze Tim Verbuist waarin hun hond de tanden zet

Orwell voorspelt precies de mentaliteit van de moderne ontzielde Politie, die lust heeft aan het gevoel van macht en overwinning op weerloze vrijheidsdemonstranten.

Zoals de gemolesteerde Tim Verbuist en de levenslang door vier Romeo’s (staatsterreur in burger) verminkte Thomas Post.

Niet voor niets begonnen we enkele jaren terug al met de serie George Orwell in de Polder, toegespitst op de Klimaatwet van de Klimaatsocialistische Partij KLIMSOC, de Fusiepartij van VVD, D66, CDA, PvdA, CU, waarin de FvD van Baudet reeds is verboden. Niet voor niets moet Baudet wel op het bureau Emmeloord komen vanwege de ‘anderhalvemeter-regel’ maar knuffelende Kaag niet bij haar gefixte verkiezingszege.

Klimaat Socialistische Partij Nederland, fusie van VVD, CU, CDA, Groen Links, PvdA en D66

De komende jaren krijg je nog een eindeloze reeks Thierry-picking in hun gecontroleerde pers, tot ze de FvD weer op de knieen dwingen. Ze gaan ook de socialemedia-kanalen van FvD verder afknijpen. George Orwell in de Polder vindt voor je ogen plaatst, net als de door Orwell voorspelde ontzieling van de maatschappij die in 1943 ook al door CS Lewis was voorspeld in ‘De Afschaffing van de Mens’.

Het is dus niet zo dat we nooit zijn gewaarschuwd. Ook John F Kennedy waarschuwde al voor de machinaties achter de schermen. Vanuit christologisch perspectief kun je ‘Het Kwaad’, het satanisch slechte ook eenvoudig duiden. De ontkerstening heeft misschien wel als hoofd-effect dat mensen leerden dat ‘het kwaad’ als verleidend vergif (genieten van macht, sadisme) niet zou bestaan.

De hoogste baas van de Politie: maak mensen chantabel en dan zijn ze kneedbaar…

Orwell legde nog uit dat mensen alleen nog emoties overhouden als winnen/verliezen, angst en vernedering. Precies ook de rij van 6 emoties die de spindoctoring volgens Edward Bernays zou gebruiken,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: