Het normale leven van de Wit-Russen met het Coronavirus – Frontnieuws

het-normale-leven-van-de-wit-russen-met-het-coronavirus-–-frontnieuws

20-03-21 06:33:00, Eigenlijk zou men verwachten dat een zogenaamd autoritaire staat als Wit-Rusland de gunst van de tijd en de Coronapandemie zou gebruiken om de rechten van de bevolking verder in te perken. Meer censuur, verbod op demonstraties en massa-evenementen.

Een dictatuur ziet er anders uit

Het biedt mogelijkheden om de bevolking te controleren en te intimideren. En wat heeft Wit-Rusland gedaan? De bevolking leeft in vrijheid en zonder dwangmaatregelen… En zonder verplichte mondkapjes, zonder politie-intimidatie wegens het niet houden van afstanden of het dragen van het mondkapje, geen quarantaine, geen verbod om Baboesjka en Dedoesjka in het bejaardentehuis te bezoeken, geen hysterische leraren en permanent gemekker in de klas of inefficiënte huiswerk, zonder lockdowns, bedrijfssluitingen, werktijdverkorting en werkloosheid, maar met winkels, kappers, restaurants, bars, bowlingcentra, voetbalstadions, zwembaden etc. die gewoon open zijn.

Volledig normaal leven

Als u het niet gelooft, kunt u de onderstaande documentaire “Corona-Investigation Weißrussland – Auf der Suche nach der Wahrheit” (“Corona-onderzoek Wit-Rusland – Op zoek naar de waarheid”) van Martin Gerloff bekijken.

Aanbevelingen in plaats van dwang

De cijfers van beide landen zijn zeer vergelijkbaar met ca. 9,5 miljoen inwoners (Wit-Rusland) en ca. 9 miljoen inwoners (Oostenrijk). Deze cijfers spreken voor zich. Alles wat ons tot dusver is verteld over de doeltreffendheid van maatregelen is fundamenteel onjuist, schrijft Christian Müller.

Dit is ook de huidige situatie in Wit-Rusland. Vanwege de toenemende aantallen heeft het ministerie van Volksgezondheid in Minsk op 17 november 2020 aanbevelingen (“Rekomendazii”) gepubliceerd met betrekking tot sociale distantie, het dragen van mondkapjes in openbare gebouwen, banken, apotheken, grote warenhuizen en het openbaar vervoer, en met betrekking tot gedrag op school en in het onderwijs – aanbevelingen, let wel! Dit zijn geen verordeningen, dus er zijn geen controles door de uitvoerende macht en geen sancties voor niet-naleving. In Wit-Rusland ligt de nadruk op persoonlijke verantwoordelijkheid in plaats van bot paternalisme. Dit wordt ook versterkt door indrukken uit Minsk of Gomelj. Konstantin S., een verkoopmedewerker in een supermarkt, legt bijvoorbeeld uit: “Wij als werknemers kregen het bevel om vanaf november 2020 de normale medische mondkapjes te dragen. Klanten dragen maximaal 10-20% van de tijd mondkapjes of sjaals. Dit wordt nu minder en minder. Maar sommigen zijn bang voor het virus. Ik draag mijn mondkapje onder mijn neus om lucht te krijgen”.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: