Moreel verval bij de overheid – EnerzijdsAnderzijds

moreel-verval-bij-de-overheid-–-enerzijdsanderzijds

20-03-21 08:28:00, Amsterdam Museumplein 20 maart 2021Van de redactie

Noem een hoofdstad en er werd zaterdag jl. gedemonstreerd. Opvallenderwijs in de meeste steden vreedzaam. Niet zozeer door demonstranten die hoe dan ook veelal vreedzaam zijn, maar omdat de politie zich terughoudend opstelde. Dat geldt zonder uitzondering niet voor Nederland.

Het Malieveld of het Museumplein zijn nu synoniem geworden voor intimiderend en ronduit snoeihard geweld van politiezijde. Mensen worden eruit gepikt en zonder aanleiding achter een ME-auto afgerost, vaak door de zogenaamde Romeo’s, geheime politie-eenheden die meer op criminelen lijken dan op ordebewakers.

Op het Museumplein stonden ook duidelijk herkenbaar verpleegkundigen en militairen tegenover de ME. Het zijn beelden die voor het ergste doen vrezen. Steeds meer politie-agenten en leden van de Koninklijke Marechaussee weigeren dienst en willen niet meer in meppen op vreedzame demonstranten.

Als de overheid blijft escaleren, rest haar alleen nog het ultieme wapen: het leger. 

Ik heb een eed afgelegd om burgers te beschermen. Ik ga geen ‘wappies meppen’ of ‘aluhoedjes spuiten‘.

AGENT DIE OPTREDEN COLLEGA’S VEROORDEELT

In onderstaande video vertellen 4 leden van de politie en koninklijke marechaussee over hun weigering om nog langer op vreedzame, voor hun vrijheid demonstrerende burgers in te slaan.

Ik heb een eed afgelegd om burgers te beschermen. Ik ga geen ‘wappies meppen’ of ‘aluhoedjes spuiten‘.
Maar liefst 48 agenten legden anoniem een verklaring af bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie over het bewuste en selectieve politiegeweld. ‘Bij BLM-demo’s werden wij gevraagd ook te gaan knielen met de demonstranten’, bij de pro-vrijheid demonstraties moeten we elke keer een kwartier voor het einde de demonstranten met geweld uit elkaar drijven en een minimum aan arrestaties verrichten. Van wie, maakt niet uit.
In deze video komen 4 agenten aan het woord.  Een schokkend verslag van een sluipende transitie in het Nederlandse politiekorps van agent naar ordetroepen.

Website van politie in verzet

Foto boven: Verkregen via @Jaycee_1973. Maker is onbekend. Graag melden via redactie@ezaz.nl

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: