Verpleegster wil zondag op Museumplein enorme cirkel creëren rondom demonstranten: ‘Geloof me, it’s gonna be big’

verpleegster-wil-zondag-op-museumplein-enorme-cirkel-creeren-rondom-demonstranten:-‘geloof-me,-it’s-gonna-be-big’

20-03-21 06:24:00,

Homepagina » Mens en Dier » Verpleegster wil zondag op Museumplein enorme cirkel creëren rondom demonstranten: ‘Geloof me, it’s gonna be big’

in Mens en Dier
20 maart 2021 13:05

Dit weekend zijn er verschillende demonstraties aangemeld in Amsterdam. Op zondag wordt een grote groep verpleegkundigen verwacht op het Museumplein. Initiatiefnemer Sara schrijft op Instagram: “Het is genoeg geweest. Samen zijn we krachtig. Sluit je aan als je voelt dat dit ook jouw pad is en je er klaar mee bent. Het maakt mij niet meer uit. Ik strijd voor mijn vrijheid. Die van mijn lieve dochter en van iedereen.”

In een filmpje dat meer dan 50.000 keer is bekeken, zegt Sara dat ze al ruim 10 jaar in de zorg zit en in veel grote ziekenhuizen heeft gewerkt, waaronder het HagaZiekenhuis en het Erasmus MC.

“Aanstaande zondag ga ik op het Museumplein in mijn uniform staan,” zegt de verpleegkundige. Ze hoopt dat er samen met haar nog ‘vele honderden, misschien wel duizenden’ zorgverleners gaan demonstreren. “Kom alsjeblieft. Neem je uniform mee. Neem je witte jas mee. En laten we dit samen gaan doen.”

Enorme cirkel

Sara is van plan een enorme cirkel te gaan creëren om de demonstranten. “Ze zullen eerst door de muur van mijn moederliefde en kracht moeten gaan om bij de demonstranten te kunnen komen. Ik ben klaar, ik ben niet bang, ik ben nooit bang geweest.”

De verpleegster zegt ‘iedere zondag’ op het Museumplein te gaan staan. “Ik kan dit niet meer aanzien.”

Heel veel verpleegkundigen en artsen hebben gehoor gegeven aan de oproep van Sara en reizen zondag ook af naar het Museumplein. “Geloof me, it’s gonna be big.” Wil je Sara ontmoeten? Ze zal een roze stethoscoop dragen.

4.8
55
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
Amsterdam arts Museumplein verpleegkundige ziekenhuis

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: