De geschiedenis van het Pharma-kartel – Frontnieuws

de-geschiedenis-van-het-pharma-kartel-–-frontnieuws

21-03-21 06:57:00,

15 Mei 1911 – Het Amerikaanse hooggerechtshof acht John Rockefeller en zijn trust schuldig aan corruptie, illegale handelspraktijken en georganiseerde misdaad. Als gevolg van deze beslissing wordt de gehele Rockefeller Standard Oil-Trust, ’s werelds grootste onderneming van die tijd, veroordeeld tot ontmanteling. Maar Rockefeller stond al boven het Hooggerechtshof en trok zich niets aan van deze beslissing.

1913

Om de publieke en politieke druk op hem en andere weinig scrupuleuze roof-baronnen te ontlopen, gebruikt Rockefeller een truc die “filantropie” heet, waarbij de illegale winsten uit zijn roofpraktijken in de oliebusiness worden gebruikt om de Rockefeller Foundation op te richten. Dit belastingparadijs werd gebruikt om de gezondheidszorg in de Verenigde Staten strategisch over te nemen.

De Rockefeller Foundation was de dekmantel voor een nieuwe globale zakelijke onderneming van Rockefeller en zijn handlangers. Deze nieuwe onderneming werd de farmaceutische investeringsbusiness genoemd. Donaties van de Rockefeller Foundation gingen alleen naar medische hogescholen en ziekenhuizen. Deze instellingen waren missionarissen geworden van een nieuw soort bedrijven: de fabrikanten van gepatenteerde, synthetische geneesmiddelen, schrijft Dr. Rath Health Foundation.

Dit was ook de tijd waarin de eerste vitamines werden ontdekt. Het werd al snel duidelijk dat deze natuurlijke moleculen levensreddende voordelen voor de gezondheid hadden en dat zij in staat waren om vele chronische gezondheidsproblemen tegen te gaan. De eerste boeken verschenen, vervolgens herzien, met de laatste onderzoeksresultaten over de gezondheidsvoordelen van vitaminen. De pas ontdekte moleculen hebben slechts één nadeel: ze kunnen niet worden gepatenteerd.

Al in de eerste jaren van haar bestaan stond de farmaceutische investeringsbusiness dus voor een dodelijke bedreiging: vitaminen en andere microvoedingsstoffen die werden gepromoot als programma’s voor de volksgezondheid, zouden de ontwikkeling van een omvangrijke investeringsbusiness op basis van gepatenteerde geneesmiddelen onmogelijk maken. Het uitschakelen van deze ongewenste concurrentie van natuurlijke microvoedingsstoffen werd dus een kwestie van leven of dood voor de farmaceutische industrie.

1918

De Rockefeller Foundation gebruikt de Spaanse griepepidemie – en de media (die zij tegen die tijd al controleerde) – om een heksenjacht te beginnen op alle vormen van geneeskunde die niet onder haar patenten vielen.

In de daaropvolgende 15 jaar werden vrijwel alle medische scholen in de V.S., evenals de meeste ziekenhuizen en de American Medical Association, slechts pionnen in Rockefeller’s strategie om de gehele sector van de gezondheidszorg te onderwerpen aan zijn streven naar overheersing van zijn farmaceutische investeringsbedrijf.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: