Google Nest Hub 2 kan je volgen in de slaap met radar.

google-nest-hub-2-kan-je-volgen-in-de-slaap-met-radar.

21-03-21 08:56:00,

Google heeft de tweede generatie Nest Hub aangekondigd, die wordt geleverd met een interessante nieuwe functie: Sleep Sensing. Met behulp van hun Soli energiezuinige radartechnologie analyseert de nieuwe Nest Hub je slaap op basis van je beweging en ademhaling. Elke ochtend wakker worden met een persoonlijk slaapoverzicht! 

De Google Nest Hub 2
De Google Nest Hub 2, de opvolger van Google’s originele smartdisplay, de Google Home Hub, is 16 maart 2021, gelanceerd. Nieuwe Google Nest Hub kan de slaap tracken met de Soli-radar (Sleep Sensing): een bewegingsdetectie functie door simpelweg met de hand te zwaaien. Het heeft ook drie in plaats van twee microfoons en een chip voor machinelearning, dat reageert op stemcommando’s. De Nest Hub 2 heeft verder een thermometer aan boord en het touchscreen heeft een resolutie van 1024×600 pixels.

De Nest Hub 2 verricht de slaapanalyse op basis van bewegingen, het geluid van ademen, maar ook omgevingslicht en temperatuur. Deze informatie wordt verwerkt in een rapport, dat ’s ochtends kan worden bekeken. Met een optionele functie kan het smart display nagaan of je slaap werd verstoord door hard te hoesten of bijv. te snurken. Hoe goed deze functionaliteit werkt wanneer meer dan één persoon dicht bij het apparaat slaapt, zal moeten blijken.

Om de privacy van de gebruiker te garanderen, moet de analyse handmatig worden ingeschakeld. Daarnaast beweert Google dat enkel het slaaprapport wordt doorgestuurd naar het bedrijf en niet zal worden gebruikt voor gepersonaliseerde advertenties. De Sleep Sensing-functie is gratis beschikbaar voor Nest Hub-klanten, aangezien het om een preview gaat die nog niet helemaal af is. Het is dus goed mogelijk dat Google na verloop van tijd een maandelijkse vergoeding zal aanrekenen. 

Sleep Sensing of slaaptracking
Net als de voorganger heeft de nieuwe Nest Hub 2 geen ingebouwde camera, maar kan door de Soliradar bewegingen waarnemen. Als gebruikers de Nest Hub 2 naast hun bed zetten, kan het apparaat statistieken bijhouden over slaap. Sleep Sensing gebruikt Motion Sense wat mogelijk gemaakt wordt door de Soli energiezuinige radartechnologie. Dit om o.a. te kunnen analyseren hoe de persoon die het dichtst bij het scherm van de Nest Hub 2 slaapt. Sleep Sensing kan ook slaapstoringen detecteren, zoals hoesten en snurken of veranderingen in het licht en/of  temperatuur in de kamer. Dit dankzij de ingebouwde microfoons in de Nest Hub en omgevingslicht- en temperatuursensoren,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: