Op Museumplein demonstreren oud-militairen, zorgpersoneel en anderen schouder-aan-schouder – De Lange Mars Plus

op-museumplein-demonstreren-oud-militairen,-zorgpersoneel-en-anderen-schouder-aan-schouder-–-de-lange-mars-plus

21-03-21 06:23:00,

Het is een heugelijke dag. Zaterdag 20 maart gebeurt er iets zeer ongewoons in ons extreem individualistische land. De wereld wijde mars voor vrijheid vindt ook hier plaats. Als antwoord op het ongebreidelde politiegeweld van vorige week zondag op het Malieveld in Den Haag hebben allerlei groepen de koppen bij elkaar gestoken. Zij besluiten elkaar te gaan beschermen! De eerste echte stap naar bevrijding van het juk van het demissionaire regime Rutte is een feit. Geniet mee hoe deze dag zich verder ontvouwt.

Onduidelijk

Van tevoren was er onduidelijkheid over het aanvangstijdstip, maar ook over de plaats waar deze dag zou worden gedemonstreerd. De gemeente Amsterdam wilde vooraf al niet meewerken aan een demo. De verkiezingsuitslag doet zich hier al gelden. Of de verkiezingen nu zijn vervalst of niet het resultaat is in ieder geval dat de demissionaire machthebbers het opvatten als een steun in de rug voor nog meer repressie.

Om half twaalf die ochtend, hebben een paar duizend mensen zich op het Museumplein verzameld. Eerst staat er een groep oudgediende militairen strak in de houding voor het oog van de gemuilkorfde ME, daarachter staan verplegers en artsen. Ook al probeert de oude media onder leiding van de NOS de leugen de wereld in te sturen dat dit geen verzorgenden maar  ‘verklede mensen’ mensen zijn. Een verse leugen in een lange rij van bedrog.

Impasse

Achter de geneeskundigen zitten en staan de demonstranten. Even is er een impasse. De Mobiele Eenheid, die klaar staat om op de weerloze moedigen in te hakken, schijnt te weifelen. Toch staan ze opnieuw klaar om volstrekt geweldloze en weerloze mensen neer te slaan.

Na een kwartier van wapenstilstand, begint een waterkanon aan een waterballet. Het spuit de veteranen en de doktoren zeiknat, met daar vlak achter de demonstrerende burgers die achter hun zeiltjes en regenpakken schuilen.

Opeens dringt tot de voorste gelederen door dat achter op het plein, daar waar geen bescherming door de oud-militairen is, de eerste mensen worden gearresteerd. Dan besluiten ze opeens allemaal aan de mars door de stad te beginnen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: