Wereldwijd vrijheidsprotest: miljoenen mensen komen in opstand

wereldwijd-vrijheidsprotest:-miljoenen-mensen-komen-in-opstand

21-03-21 05:42:00,

Homepagina » Wereld » Wereldwijd vrijheidsprotest: miljoenen mensen komen in opstand

Foto: Demonstratie tegen coronamaatregelen in Berlijn (Leonhard Lenz CC0 1.0)

in Wereld
21 maart 2021 12:25

Voor de argeloze burger was zaterdag een dag als alle andere. Voor vrijheidsstrijders van het eerste uur was het D-day. De Nederlandse nieuwsconsument kreeg terloops mee dat er wat arrestaties waren verricht op het Museumplein en dat ‘enkele honderden betogers’ in een stoet door het centrum van Amsterdam liepen. Je hoeft geen wiskundeleraar te zijn om tot de slotsom te komen dat het er veel meer waren.

Duizenden vreedzame demonstranten liepen vandaag door de Amsterdamse straten. @ferdgrapperhaus en de Femke Halsema: de wereld kijkt toe hoe het recht op demonstratie op grove wijze door u wordt geschonden! Dit heeft niets meer met Nederlandse waarden te maken.#Museumplein pic.twitter.com/xJbZQaTtqS

— Ghislen Nysten (@GhislenNysten) March 20, 2021

Wereldwijd gingen vele miljoenen mensen de straat op om te strijden voor hun vrijheid. Alleen al in Londen demonstreerden tussen de 50.000 en 100.000 mensen, zonder mondkapje. Voormalig BBC-presentatrice Anna Brees twitterde: “Dit is veruit het grootste protest in Groot-Brittannië dat ik ooit heb gezien.”

This is by far the BIGGEST UK protest I have seen. They will not be able to police these crowds. #RightToProtest #londonprotest #lockdown2021 pic.twitter.com/w6MbYpBMWT

— Anna Brees (@BreesAnna) March 20, 2021

YouTube is ondertussen druk bezig om beelden van het wereldwijde protest te verwijderen. In Duitsland schreven de media er wel over, maar met de kanttekening dat het aantal besmettingen stijgt. De Zweedse media waarschuwden voor gewelddadige protesten, maar ze verliepen vreedzaam. In Australië schilderden de media de betogers af als ‘corona-ontkenners’.

Op het Museumplein in Amsterdam beschermden legerveteranen en zorgmedewerkers de vrijheidsstrijders tegen de politie.

Veteranen VS ME #Museumplein pic.twitter.com/Hjml6bYpqW

— Martin van Zeelt (@ZoetZoutZeelt) March 20, 2021

Van Boekarest tot Zuid-Afrika, overal kwamen mensen in opstand tegen het overheidsbeleid.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: