Wilde geruchten na dood coronasceptische president Tanzania: is hij vergiftigd?

wilde-geruchten-na-dood-coronasceptische-president-tanzania:-is-hij-vergiftigd?

21-03-21 08:51:00,

Homepagina » Buitenland » Wilde geruchten na dood coronasceptische president Tanzania: is hij vergiftigd?

in Buitenland
21 maart 2021 06:00

De president van Tanzania, John Magufuli, is afgelopen week onverwachts overleden aan een hartaanval. Hij stond vooral bekend om zijn kritiek op de coronamaatregelen die bijna overal ter wereld worden opgedrongen aan het volk. Hij had machtige vijanden. Een hoge overheidsfunctionaris gelooft dat Magufuli vergiftigd is.

Zijn opvolger is de zittende vicepresident, Samia Suluhu Hassan. Zij werkte voor de VN als projectmanager bij het Wereldvoedselprogramma. In 2010 werd ze minister en in 2014 vicepresident. In 2018 lanceerde ze een vaccinatiecampagne waarbij meer dan 600.000 meisjes van 14 jaar en ouder werden ingeënt tegen HPV. Vorig jaar uitte ze in een toespraak kritiek op Magufuli.

Ze presenteerde zichzelf met een mondkapje op:

The next President of Tanzania Samia Suluhu Hassan wearing a mask in public for the first time. #ripmagufuli pic.twitter.com/F3ZAQ68U2t

— Muchiri Kibicho (@KibichoMuchiri) March 18, 2021

Vergiftigd

Een hooggeplaatste overheidsfunctionaris die anoniem wil blijven, zei tegen KDRTV Kenya News dat Magufuli machtige vijanden heeft en is vergiftigd door de Chinezen in samenwerking met westerse landen.

Magufuli betwijfelde of het coronavirus wel zo gevaarlijk is en was fel gekant tegen lockdowns, mondkapjes en coronavaccins. Hij toonde ook aan hoe ‘betrouwbaar’ de PCR-test is. Zo liet hij monsters van een papaja, geit en kwartel testen op corona. Toen bleek dat de testuitslagen positief waren, ontsloeg hij het hoofd van het laboratorium en gooide hij het WHO-team het land uit.

Hij kreeg 27 miljoen euro van de EU om corona te bestrijden, op voorwaarde dat hij de WHO-richtlijnen zou volgen: strenge lockdowns, coronatests, een mondkapjesplicht en een vaccinatieprogramma. Hij nam het geld aan en verklaarde zijn land vervolgens coronavrij, tot woede van de Europeanen. Verwacht wordt dat zijn opvolger de maatregelen wel netjes zal volgen.

[Wochenblick]

4.9
19
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: