Toekomstvoorspellingen zijn er volop, maar het verleden lijkt te moeten worden uitgeveegd | Mieke Mosmuller

toekomstvoorspellingen-zijn-er-volop,-maar-het-verleden-lijkt-te-moeten-worden-uitgeveegd-|-mieke-mosmuller

22-03-21 10:03:00,

door

Mieke Mosmuller

22-03-2021

0 commentaren
Print!

Door alles wat in het afgelopen jaar plaats heeft gevonden, lijken we onze aandacht dagelijks te verliezen aan de cijfers en aan de maatregelen die de staat ons oplegt. Naast de veelheid van toekomstvoorspellingen is het alsof onze tradities uit het verleden moeten worden vergeten, uitgeveegd, alsof ze er nooit waren. Niet alleen door de maatregelen zelf, maar ook door de aandacht die we alleen voor de coronacrisis hebben, laten we dit gebeuren. Laten we proberen onze aandacht juist te vestigen op dat wat ons vanuit het verleden heeft gevormd. Te beginnen met Goede Vrijdag en Pasen, het feest dat staat voor de wederopstanding! Bekijk video op YouTube

Mieke Mosmuller

Vorige week waren de Nederlandse verkiezingen nog in het vooruitzicht, nu zijn ze achter de rug. Ik had vorige week de titel ‘erop of eronder’, en de verkiezingsuitslagen zijn zo uitgevallen dat vanuit mijn beleving je zou kunnen zeggen: eronder. Maar dan, wanneer dat oordeel zal ik maar zeggen geveld is dan voel je hoe veerkrachtig je als mens toch eigenlijk bent. Je merkt nauwelijks een teleurstelling, ik neem aan dat de betreffende politici dat wel hebben, maar als burger zal ik maar zeggen heb ik nauwelijks een teleurstelling beleefd, omdat het natuurlijk toch politiek is en wat mij betreft is de staat maar van betrekkelijk belang. Er is natuurlijk een tendens om daar grondig verandering in te brengen en ik heb de indruk dat we in een proces zitten waarin de verandering van de burger, de verandering van de verhouding van de burger tot de staat een andere zou moeten worden, vindt men, en dat kun je ook merken, dat het zo is, want door deze gezondheidscrisis, zoals die wel genoemd wordt, die inmiddels al ruim een jaar aan de gang is, voel je de neiging om toch elke dag de berichten te volgen. En niet alleen de getallen te volgen, maar ook wat daarover gezegd wordt en wanneer je enige twijfel daarover hebt, over het hele gebeuren, dan voel je natuurlijk ook een neiging om mensen op te zoeken die dat ook hebben en dan ga je daar ook je aandacht aan besteden. En voor je het weet bestaat werkelijk het hele leven uit corona en nog eens corona,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: