Advocaat klaagt Nederlandse staat aan wegens kinderhandel

advocaat-klaagt-nederlandse-staat-aan-wegens-kinderhandel

23-03-21 02:11:00,

Foto: Unsplash

in Mens en Dier
23 maart 2021 06:00

Jaarlijks worden ruim 50.000 Nederlandse kinderen van hun ouders gescheiden, vaak op basis van leugens en valse dossiers, schrijft advocaat Henriette Nakad-Weststrate in een persbericht. “Dit is relatief 10 keer meer dan in Noorwegen, dat al veroordeeld is wegens mensenrechtenschendingen.”

De advocaat, die al geruime tijd een felle strijd voert tegen de jeugdzorg en overheid, meent dat in jeugdzorgzaken geen sprake is van een eerlijk proces. Volgens haar worden ouders bedreigd en geïntimideerd door de jeugdzorgketen, en hun kinderen mishandeld en financieel geëxploiteerd.

Illegale medische experimenten

Op 19 maart heeft ze aangifte gedaan tegen de Nederlandse staat wegens valsheid in geschrifte, kinderhandel en ‘andere strafbare feiten’. Dit is de start van een collectieve actie, laat ze weten.

Vanwege ‘illegale medische experimenten’ in de jeugdzorgindustrie – een schending van het Neurenbergprotocol – zal door haar bovendien een zaak worden aangebracht bij het Internationaal Strafhof.

Complotdenken

Er loopt ook een zaak tegen de advocaat zelf. Nakad is door de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten voor de tuchtrechter gesleept omdat ze ‘als gevolg van complotdenken en activisme’ geen goede rechtsbijstand zou kunnen verlenen.

De Amsterdamse deken beschuldigt haar van ‘onvoldoende professionele distantie’ en wil dat ze stopt met jeugdzorgzaken. “Daarbij lijkt sprake te zijn van een tunnelvisie en een zekere mate van complotdenken, waardoor ze in haar oordeelsvorming wordt gehinderd,” zo stelde de deken. Deze zaak wordt vandaag hervat.

#persbericht

Henriette Nakad klaagt #nederlandse staat aan wegens #kinderhandel bij het internationale #strafhof#jeugdzorg #klokkenluider @RenskeLeijten @PieterOmtzigt @2eKamertweets pic.twitter.com/wOteG1ZZfG

— Yvonne Brinkerink (klokkenluider jeugdzorg) (@Yvonbrinkerink) March 21, 2021

4.8
54
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
jeugdzorg Nakad Noorwegen

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: