Chili: van ‘wereldkampioen vaccineren’ tot besmettingshaard

chili:-van-‘wereldkampioen-vaccineren’-tot-besmettingshaard

23-03-21 02:22:00,

Homepagina » Buitenland » Chili: van ‘wereldkampioen vaccineren’ tot besmettingshaard

Foto: Coronavaccinatie in Chili (Vocería de Gobierno CC BY-SA 2.0)

in Buitenland
23 maart 2021 14:00

Enkele dagen geleden riep Tagesschau, het journaal van de Duitse publieke omroep ARD, Chili uit tot vaccinatiekampioen. Het land zette onlangs een vaccinatiesprint in en snelde veel landen voorbij. Chili wilde in juni groepsimmuniteit bereiken, maar nu explodeert het aantal coronabesmettingen.

Sinds begin februari vaccineert het land met het Chinese vaccin Sinovac. Zelfs vroedvrouwen en tandartsen worden ingezet om de coronavaccins toe te dienen. Er is alleen één probleem: hoe meer men prikt, hoe sneller het aantal nieuwe besmettingen stijgt.

Chili, de nieuwe wereldkampioen vaccineren:

Tegelijkertijd explodeert het aantal nieuwe coronagevallen:

Chinees vaccin beschermt niet tegen besmetting

Meer dan 5 miljoen Chilenen zijn inmiddels ingeënt. Er zijn 48.000 actieve besmettingen in het Zuid-Amerikaanse land. De Berliner Zeitung meldt dat het hoge besmettingscijfer mogelijk is te wijten aan het feit dat het Chinese vaccin slechts 50 procent bescherming biedt tegen infectie. Is alles voor niets geweest?

Onderzoeker Thorsten Wiethölter liet eerder al zien dat Chili geen op zichzelf staand geval is. Ook in andere landen met een hoge vaccinatiegraad, waaronder Israël, stegen de coronacijfers terwijl het vaccin werd uitgerold.

[Wochenblick]

Volg NineForNews hier op Telegram om het laatste nieuws te ontvangen.

5
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
Chili China coronabesmettingen coronavaccin groepsimmuniteit Israël Sinovac

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: