Documentaire klimaatverandering – mensen tussen kennis en geloof

documentaire-klimaatverandering-–-mensen-tussen-kennis-en-geloof

23-03-21 02:26:00,

Documentaire klimaatverandering – mensen tussen kennis en geloof

23.03.2021

www.kla.tv/18372

Is het klimaat zo gemakkelijk te beïnvloeden, zoals het ons herhaaldelijk door politiek en media wordt voorgehouden? Voor veel mensen zijn de voorgekauwde meningen van de betrokken lobbyisten voldoende; voor anderen daarentegen lijkt deze thematiek te complex, om zich daarmee diepgaand bezig te houden. De auteur Prof. Dr. Werner Kirstein, een ervaren klimatoloog en natuurkundige, houdt zich al meer dan 40 jaar bezig met de wetenschappelijke processen van regionale en wereldwijde klimaatschommelingen. In zijn nieuwe boek: “KLIMAWANDEL (Klimaatverandering) – Realiteit, dwaling of leugen? Menschen zwischen Wissen und Glauben” (Mensen tussen kennis en geloof), verklaart hij, begrijpelijk voor iedereen, de feiten over de “brandpunten” in de klimaatverandering. In het bijzonder wordt er aangetoond: klimaatverandering is realiteit, klimaatverandering is dwaling en klimaatverandering is leugen. Ondanks deze duidelijke tegenstrijdigheden is elk van deze drie stellingen waar. Hoe kan dit? In zijn gemakkelijk te lezen boek, van ongeveer 200 pagina’s, gaat Werner Kirstein in op deze en vele andere vragen. Enkele van deze “brandpunten” worden in deze documentaire belicht. Daartoe worden enkele fragmenten rechtstreeks uit Werner Kirsteins boek overgenomen of in eigen woorden verkort weergegeven.

Klimaatverandering is realiteit

Het klimaat van de aarde heeft zich altijd al veranderd, dat betekent concreet: Klimaatverandering is realiteit – bedoeld wordt de natuurlijke klimaatverandering! De sporen van klimaatveranderingen, respectievelijk klimaatschommelingen, worden sinds lang door klimatologen en geologen onderzocht en zijn onder andere door het evalueren van boomringen, sedimentanalyses en veranderingen in het reliëf van het aardoppervlak bewezen. Tijdens de afwisseling van warme en koude periodes veranderde ook, met enige vertraging, de CO₂-concentratie in de atmosfeer. Altijd steeg eerst de temperatuur, veel later volgde dan een toename van de CO₂-concentratie. De temperatuurverschillen bedroegen tot 10 °C.; bijvoorbeeld is de temperatuur vandaag de dag ongeveer 10 graden lager dan in de warme periodes van de geschiedenis van de aarde! En ook de CO₂-concentratie was voornamelijk vaak hoger dan vandaag de dag. De temperatuurveranderingen berustten altijd op natuurlijke oorzaken, zoals de zonneactiviteit en de parameters van de aardbaan, nooit was de mens op één of andere manier verantwoordelijk voor een wisselvallig klimaat.

Klimaatverandering is dwaling

In 1986 werd door de Duitse Natuurkundige Vereniging de waarschuwing gegeven voor een “dreigende wereldwijde klimaatcatastrofe” op basis van een verkeerde statistiek, de Mauna Loa-curve. De Mauna Loa-curve laat een schijncorrelatie* van temperatuurstijging en CO₂-stijging zien.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: