NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten – Xandernieuws

navo-commandant-generaal-breedlove:-westen-moet-oekraine-militair-te-hulp-schieten-–-xandernieuws

24-03-21 03:07:00,

—————————————————————————————————————————————-

‘Belarus zet Poolse ambassadeur het land uit, mobiliseert pantserdivisies’ – Oekraïne stelt luchtafweerraketten op bij grens met Belarus

—————————————————————————————————————————————–

NAVO commandant generaal Breedlove heeft afgelopen zondag in Brussel gezegd dat het Westen Oekraïne te hulp moet schieten tegen Rusland, ook militair. Op de vraag of er ‘defensieve wapens’ naar het land moeten worden gestuurd, antwoordde hij bevestigend. Ondertussen zou Belarus (Wit-Rusland) volgens een onbevestigd bericht de Poolse ambassadeur het land hebben uitgezet, en zijn beide gemechaniseerde pantserdivisies hebben gemobiliseerd. Op beelden zou te zien zijn hoe tanks en pantserwagens door de grensstad Grodno rijden (screenshot), vlakbij de grenzen met Litouwen en Polen, dus NAVO grondgebied.

Op de vraag of hij een voorstander is van het sturen van ‘defensieve wapens’ naar Oekraïne antwoordde de hoogste NAVO militair: ‘Wat we zien is dat er diplomatieke middelen, informatie middelen, militaire middelen, economische middelen worden gebruikt tegen Oekraïne. En dus denk ik dat het Westen als antwoord alle middelen moet overwegen. Kan dat destabiliserend zijn? Het antwoord is ja. Maar ook niets doen kan destabiliserend zijn.’

Volgens inwoners van de stad Mariupol is het aantal buitenlandse militairen in de stad fors toegenomen. De meesten spreken Engels en Pools, maar er zijn ook vertegenwoordigers uit de Baltische staten. Ze dragen zowel burgerkleding als uniformen. Tevens is het druk in de haven, waar schepen allerlei soorten uitrusting aanleveren. (1) Ook in de haven van Odessa zijn door het Amerikaanse vrachtschip Ocean Glory wapens afgeleverd.

Britten ‘zullen nooit accepteren dat De Krim bij Rusland hoort’

Een paar dagen geleden verklaarde de Britse ambassadeur in Oekraïne dat Groot Brittannië ‘nooit zal accepteren dat de Krim een deel van Rusland wordt’. Dat was op zich al een hoogst misleidende uitspraak, aangezien de Krim langer bij Rusland heeft gehoord als dat de VS bestaat, en het schiereiland ten tijde van de Sovjet Unie enkel administratief bij USSR-staat Oekraïne werd ingedeeld.

De ambassadeur noemde het referendum, waarin 97% van de bevolking voor hereniging met het moederland stemde, ‘nep’, daarbij gemakshalve vergetende dat onafhankelijke OVSE waarnemers destijds constateerden dat het referendum 100% eerlijk was verlopen. Maar zoals u weet zijn bijna alle normale waarden en normen in het Westen inmiddels compleet omgedraaid; eerlijke referenda verkiezingen zijn ‘nep’ als de uitslag de gevestigde orde niet bevalt,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: