Van Haga haalt uit: ‘Big Tech slaat hele coronadebat dood’

van-haga-haalt-uit:-‘big-tech-slaat-hele-coronadebat-dood’

24-03-21 05:55:00,

Foto: Wybren van Haga (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Mens en Dier
24 maart 2021 18:00

Het is voor velen een vreemde gewaarwording dat ook politici worden gecensureerd door Big Tech-bedrijven. Het overkwam Tweede Kamerlid Wybren van Haga al enkele keren. Eerst op LinkedIn, maar onlangs ook op YouTube. Voor kritische geluiden is geen ruimte.

Van Haga verwees op LinkedIn naar een paper die nota bene in het Bulletin of the World Health Organization – het tijdschrift van de WHO – is gepubliceerd, waarin professor John Ioannidis schrijft dat de IFR (infection fatality rate) van corona slechts 0,23 procent is. “Vervolgens werd ik van LinkedIn afgegooid.”

“Alles wat niet in lijn is met wat dit kabinet nu wil in coronatijd wordt verwijderd,” zei Van Haga tegenover parlementair verslaggever Ernst Lissauer van omroep Ongehoord Nederland.

Raar

“Ik vind het raar dat dit soort digitale platforms zich zo’n grote broek aanmeten en zo nadrukkelijk het hele coronabeleid beïnvloeden,” voegde hij toe. “Feitelijk sla je het hele debat dood en voorkom je dat er een normaal politiek debat plaatsvindt.”

“Ik vind niet dat een particulier bedrijf, dat zo groot is dat het ongeveer het enige communicatieplatform is waarop je kunt debatteren met elkaar, mag bepalen wat waar en wat niet waar is,” benadrukte Van Haga.[Ongehoord Nederland]

4.8
39
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
Big Tech LinkedIn Ongehoord Nederland Van Haga WHO YouTube

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: