Vereniging van Italiaanse artsen behandelt COVID-patiënten met succes met vitamine D en hydroxychloroquine – Frontnieuws

vereniging-van-italiaanse-artsen-behandelt-covid-patienten-met-succes-met-vitamine-d-en-hydroxychloroquine-–-frontnieuws

24-03-21 09:27:00,

IppocrateOrg is een groep artsen die zich hebben genoemd naar Hippocrates, de vader van de geneeskunde, de man die de beginselen van het diagnostisch onderzoek heeft vastgesteld en aan de wieg stond van de medische ethiek en de deontologie. Hieronder volgt een uit NewDailyCompass vertaald interview met een van de oprichters van de vereniging, Dr. Paolo Martino Allegri.

Dr. Paolo Martino, in 1962 in Afrika geboren als zoon van een zendeling-arts, is een ervaren arts uit Padua, in het noordoosten van Italië. Hij specialiseerde zich in pediatrie en vervolgens in neonatologie en neonatale pathologie. Hij behandelt en geneest nu met succes Covid-patiënten.

Dr. Allegri, hoe bent u betrokken geraakt bij de thuiszorg van Covid-patiënten?

Tot 10 jaar geleden was ik kinderarts in Vo ‘Euganeo, waar de eerste gevallen van Covid opdoken in de regio Veneto van Italië. We wisten niet wat we moesten doen. Sommige van mijn vroegere patiënten, met longontsteking gedocumenteerd op CT-scan, waren aan huis gekluisterd met vrijwel geen behandeling, en zo begon ik hen massale doses vitaminen aan te bieden, vooral vitamine D, waarvan ik wist dat het hun immuunsysteem zou versterken. Tot mijn verbazing verbeterde de zuurstofsaturatie van deze patiënten snel. Sindsdien raad ik iedereen preventieve vitamine profylaxe en hogere doses aan in geval van ziekte.

Hoe voelde u zich toen u besefte dat Covid-19 niet de Zwarte Dood was, maar dat die behandeld en genezen kon worden?

Ik voelde grote voldoening omdat ik niet-illusoire hoop kon geven aan mensen die mij om hulp vroegen, maar tegelijkertijd was ik onthutst omdat ik me alleen voelde en enigszins bespot door de collega’s met wie ik mijn ervaring probeerde te delen.

Hoe is IppocratesOrg geboren?

Uit een ingenieuze intuïtie van de oprichter, Mauro Rango, een Italiaan die op de Mauritius eilanden woont. Daar werd het Coronavirus in het begin snel uitgeroeid, met medicijnen die wij al tientallen jaren kennen, zoals Azithromycine, Hydroxychloroquine of Cortisone, terwijl in Italië de mensen stierven als vliegen. Hoe was het mogelijk dat in Afrika, waar de gezondheidszorg niet zo geavanceerd is als in Italië, zulke schitterende resultaten werden behaald, terwijl men in Italië de verspreiding van de ziekte niet kon indammen? Daarom deed hij een oproep via WhatsApp aan een groep vrienden, die al snel viraal ging.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: