Amsterdam museumplein 20-03-21 – hoe we steeds sterker en bewuster worden | Stichting Vaccin Vrij

amsterdam-museumplein-20-03-21-–-hoe-we-steeds-sterker-en-bewuster-worden-|-stichting-vaccin-vrij

25-03-21 10:23:00,

Op 20-03-21 vond een bijzondere, wereldwijde gebeurtenis plaats. In 170 steden in 100 landen kwamen mensen bijeen uit naam van het behoud van onze vrijheid.

De locatie voor de “Worldwide Freedom Rally” in Nederland was het museumplein te Amsterdam. Het onderstaande verslag van Joris Baas, ooggetuige laat zien hoe overtrokken het optreden van de politie is geworden in een vruchteloze poging om verzet tegen de disproportionele en destructieve maatregelen te breken.

Aan het einde van het artikel wordt besproken waarom de opdrachten die burgemeester Femke Halsema aan haar politiecorps geeft mogelijk illegaal zijn.

Verslag van een ooggetuige

 
Joris Baas: “Ik was samen met mijn dochter de eerste die aanwezig was op het museumplein. Een leeg veld dat zich snel vulde. Voor het eerst stonden er ook artsen en veteranen op het museumplein om zich bij de burgers te voegden. De hulpverleners kwamen het eerste het veld op; ongeveer 15 personen in witte jassen. Helaas waren ze ook daadwerkelijk nodig om eerste hulp te verlenen aan iemand die later op de middag een hartaanval kreeg. Daarna kwamen de eerste burgers die een groepje veteranen met hun baret op onder applaus verwelkomden. Er werd wat muziek gespeeld, het veld stroomde vol en de sfeer was bijna gezellig te noemen.

Maar het duurde maar kort. Eigenlijk werd de bijeenkomst al beëindigd voordat hij goed en wel was begonnen. Om 12:15 kwam de politie en klonk het uit de luidsprekers dat de noodverordening was uitgeroepen en dat de mensen het veld moesten verlaten. Een deel gehoorzaamde – politie geweld kan heel snel escaleren…

Een deel van de mensen bleef op het veld staan en de mensen vormden drie lagen. Voorop stonden de veteranen, in saluut houding tegenover de ME, daarachter stonden de medici en daarachter de burgers.

Het was best wel druk, ondanks het feit dat mensen kennelijk tegengehouden werden om het veld te betreden.

Ik was met mijn dochter via de kant van de Amerikaanse ambassade van het veld afgelopen. Onderweg had ik een praatje gemaakt met een Amsterdamse agent, die het ook niet eens was met alle beslissingen. Ik vroeg hem: “Gaan jullie ons insluiten?” Hij zei: “Nee, je krijgt lang de tijd om weg te komen”. Maar het ging heel snel en vrijwel meteen daarna reden er busjes op het veld.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: