Kabinet is besmet – maar hoeft niet in quarantaine? | Stichting Vaccin Vrij

kabinet-is-besmet-–-maar-hoeft-niet-in-quarantaine?-|-stichting-vaccin-vrij

25-03-21 10:23:00,

‘All animals are equal, but some animals are more equal than others.’ Schreef George Orwell in zijn fameuze boek Animal Farm. Het lijkt ook zo te zijn in Nederland; we zijn allemaal gelijk, maar sommigen zijn nog gelijker dan anderen…

 
Het kabinet bijvoorbeeld heeft bepaalde “privileges” die de gewone burger niet heeft. Ze hoeven zich niet aan de maatregelen te houden? Of ze houden zich er niet aan en komen ermee weg. Of het RIVM bedenkt in haar oneindige wijsheid dat er besmettingen en besmettingen zijn.

Op 22-03-21 bericht de telegraaf dat demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) besmet is met het coronavirus. De CDA-bewindsvrouw werkt daarom voorlopig vanuit huis.1

“Het advies aan de leden van het demissionaire kabinet is om zich te laten testen op corona, nu bij staatssecretaris Mona Keijzer een besmetting is vastgesteld. De regeringsploeg hoeft niet in quarantaine, zei minister Hugo de Jonge maandag. Keijzer was vrijdag bij de wekelijkse ministerraad, maandag liet ze weten positief te hebben getest.”2
 
“Het RIVM maakt onderscheid tussen drie categorieën, wanneer er in je omgeving iemand is besmet met corona. „Als je in dezelfde ruimte verkeert, dan geldt dat als een categorie-3 contact: overige contacten”, legt De Jonge uit.”
 
“Dan moet je jezelf in de gaten houden. Dan hoef je niet in quarantaine, maar je moet je klachten in de gaten houden. Het advies is om te testen op dag vijf na het risicovolle contact. Dat zou woensdag zijn, dus dat is het advies aan de collega’s.”2

Pardon? Hoe zit dat dan met die positief geteste kinderen die allemaal thuis moeten blijven als er eentje in de klas positief is getest? Snap iemand hier nog iets van?

“Het is niet uitgesloten dat er alsnog voor sommige bewindslieden een quarantaine-advies volgt, als zij bijvoorbeeld een melding krijgen in de app CoronaMelder. „Dan is het advies, thuisblijven. Dan ben je wat dichter bij elkaar geweest”, aldus De Jonge.”2

Gelijker dan gelijk

 
Het lijstje met overtredingen van de politici: Femke Halsema die geen mondkapje op hoefde tijdens de demonstratie van Black Lives Matter. Ferdinand Grapperhaus die geen anderhalve meter afstand hoefde te houden tijdens zijn trouwerij.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: