‘Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’ – Xandernieuws

‘oekraiense-president-tekent-bevel-tot-verovering-de-krim-en-daarmee-oorlog-tegen-rusland’-–-xandernieuws

25-03-21 08:17:00,

De hagelnieuwe brug die De Krim met het Russische vasteland verbindt is een belangrijk doelwit als het Oekraïense leger inderdaad tot de aanval overgaat. (Afbeelding: (3)).

—————————————————————————————————————————————–

‘Russisch leger verplaatst compleet echelon pantserwagens via het spoor naar grens met Oekraïne om Russische bevolking te kunnen verdedigen’

—————————————————————————————————————————————–

Volgens inlichtingenbronnen in Oekraïne heeft president Zelensky gisteren decreet nr. 117/2021 getekend, waarmee hij het leger heeft geactiveerd om op bevel De Krim te veroveren op Rusland. Die operatie zal valselijk als een ‘herovering’ worden gepresenteerd. De Russisch sprekende bevolking van het schiereiland stemde in 2011 in een door de OVSE geldig verklaard referendum namelijk bijna unaniem voor heraansluiting bij het moederland. De eventuele daadwerkelijke uitvoering van het decreet betekent een openlijke oorlogsverklaring aan Rusland, en zou in de toekomstige geschiedenisboekjes (als die tenminste nog geschreven worden) wel eens als het begin van de Derde Wereldoorlog kunnen worden aangeduid.

Het militaire plan waar in het decreet naar wordt verwezen omvat ‘hybride oorlogsvoering’ waarmee De Krim en de belangrijke havenstad Sevastopol op Rusland moet worden veroverd. In het plan staat expliciet dat deze acties tot een ‘open oorlog’ met Rusland zullen leiden.

De Krim behoorde zo’n 300 jaar tot Rusland, totdat Sovjet leider Khrushchev besloot om het schiereiland bestuurlijk bij USSR republiek Oekraïne te voegen. Het regime in Kiev weigert echter de uitslag van het referendum, waarin 97% van de inwoners aangaf weer bij Rusland te willen horen, te accepteren. De Oekraïense regering wordt daartoe aangespoord door de VS, de EU en de NAVO, en weet zich daarom verzekerd van de militaire steun van het Westen. Het Oekraïense leger maakt zelf namelijk geen schijn van kans een oorlog tegen Rusland te kunnen winnen.

Treinen vol pantserwagens naar Oekraïense grens

De inlichtingenbronnen zeggen dat als Oekraïne de Russisch sprekende bevolking in Luhansk en Donetsk aanvalt, Rusland deze mensen niet alleen zal verdedigen, maar ook de tegenaanval zal inzetten en andere regio’s in Oekraïne zal innemen.

Er zijn beelden opgedoken van lange treinen volgeladen met pantserwagens die naar de grenzen met Oekraïne worden gereden. Dit materiaal is wellicht nodig om de Russische bevolking in de Donbass en op de Krim te verdedigen als Oekraïne inderdaad besluit om de aanval te openen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: